Ботев спаси лиценза, Кикарин, Кутев и Стоянов се отказаха от неизплатените заплати


Ботев спаси лиценза, Кикарин, Кутев и Стоянов се отказаха от неизплатените заплати
Снимка: Официален сайт на "Ботев"

1045 0

Ботев (Пловдив) отърва ко­жата и спаси лиценза. Това се случи благодарение на добра­та воля на тримата бивши играчи на тима Иван Стоя­нов, Милен Кикарин и Даниел Кутев. Според "Тема Спорт", те са оттеглили иска си за отнемане на лиценза на клуба за евротурнирите и са се отказали от парите, които имат да получават.

Любопитното е, че обща­та дължима сума е около 10 хиляди лева. Адвокатите на „канарчетата” веднага са се свързали с играчите и са ги помолили да подпишат доку­менти за разсрочване на задълженията, за да може клубът да получи лиценз от БФС. Стоянов, Кикарин и Ку­тев са направили нещо пове­че - те са се отказали от су­мите си в името на Ботев.

Тримата са преценили, че финансовото положение там е достатъчно тежко, за да правят спънки. „Канарчетата” продължават да търсят инвеститор, който да издържа клуба след оттеглянето на Георги Самуилов.

Преди двубоя с Монтана от последния кръг на редов­ния сезон президентът Ангел Палийски се срещна с тима и изплати дължими премии. Положението е временно закърпено, като пари в касата има до края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички