Пенчев: Мачът с ЦСКА не е предрешен, притесняват ме съдиите


Пенчев: Мачът с ЦСКА не е предрешен, притесняват ме съдиите

1058 0

Наставникът на Ботев Пловдив Петър Пенчев заяви, че двубоят срещу ЦСКА е равносилен на финал на "жълто-черния" тим. При победа "канарчетата" ще заемат последното вакантно място в челната плейофна шестица.

Треньорът на "канарчетата" акцентира върху истерията, предизвикана от възможността Ботев да попадне в Топ 6 за сметка на Левски.

"Сигурен съм, че ЦСКА ще се хвърли с всички сили за победата. Те направиха много силна есен, а сега стартираха с две загуби. Мачът ще има заряда на финал, заяви наставникът на "жълто-черните".

"Отминаха емоциите от мача с Локомотив. Сега ни предстои труден мач срещу отбор, който е в челото на класирането. Ние уважаваме много ЦСКА, заради представянето им до момента и заради индивидуалностите, които притежават. Знам, че те ще излязат на терена за победа, но победата е жизнено необходима за нас. Ще играем така, както в предните два мача", обеща специалистът.

"В България малко са истинските неща и за това хората ни подкрепят. Феновете виждат, че сме честни и с тези резултати, които постигнахме, засегнахме доста интереси. Не сме удобни, но сме честни. Искаме всичко да се реши на терена. ЦСКА си гонят класирането, загубиха първите два мача и това не е нормално за тях", допълни Пенчев.

Той призна, че се притеснява от съдийството в Коматево. "Надявам се да няма съдийска тенденция. Реферите не трябва да провокират феновете ни. Да, притесняват ме съдиите и всичко, което се случи в тази седмица - картоните, които получихме в мача с Локомотив... Аз за това казвам, че този мач не е предрешен. Знаем, че ще е труден мач, но ще се борим да продължим добрата тенденция. Ясно е кои сметки объркахме", коментира Пенчев.

"Не сме обсебени от мисълта за първата шестица. Показахме израстване в последно време и трябва да продължим с добрите игри. Рецептата за победа е уважението, което имаме в съблекалнята", добави още треньорът на Ботев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички