От Ботев Пловдив поискаха отлагане на мача с Ботев Враца


От Ботев Пловдив поискаха отлагане на мача с Ботев Враца
Снимка: Getty Images

1006 0

Ръководството на Ботев Пловдив е отправило искане до БФС да отложи мача с Ботев Враца. Двубоят от 23-тия кръг на Първа лига трябва да се проведе на 8 април от 17:15 ч. във Враца. Изпълнителният директор на "канарчетата" Даниел Сереидо заяви, че желае ситуацията около заразените с коронавирус футболисти на Ботев Враца, които няколко дни след информацията, че имат положителни тестове, тренират с отбора да бъде изяснена, а дотогава срещата да се отложи.

"На първата ни молба получихме кратък имейл от БФС. Изпратиха ни отговор от страна на Ботев (Враца). От клуба отричат това, което са публикували в собствените си профили в социалните мрежи. Какво друго биха направили? Това е очевидно защитна позиция от страна на Ботев (Враца).

БФС само ни препрати този мейл, без да предприема никакви други стъпки, което ме изненадва. След това изпратихме ново писмо до БФС, в което отново помолихме за разследване на случая, което засяга и двете страни, както и общественото здраве", казва Сереидо

"В това писмо отново поискахме отлагане на мача, докато не бъде проведено разследване. И разследване не означава да попиташ другия отбор дали имат болни, или нямат. Означава да вложиш всичките си сили, за да разясниш ситуацията по независим начин. Към момента и 24 часа преди мача не сме получили отговор на писмото.

Не разбирам как е възможно това в професионално първенство и в тази ситуация с пандемията. Според мен на подобна ситуацията трябва да се обърне сериозно внимание. Въпреки това не сме получили отговор. Поне се надявам да не получим отговор на писмото ни под формата на изпратен съдия за много важния ни мач със Славия след няколко седмици", добавя директорът.

А каква добра новина сполети Ботев Пловдив, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички