Официално: Добрите новини за Ботев Пловдив и "Колежа" пристигнаха!


Официално: Добрите новини за Ботев Пловдив и "Колежа" пристигнаха!
Снимка: Официален Фейсбук профил на ПФК Ботев Пловдив

4299 0

Ботев Пловдив се насочва към предстоящия 25-и кръг в Първа лига с положителни мисли след новата, страхотна новина, която всички, свързани с "жълто-черния" клуб научиха. Община Пловдив официално прие предложението за отпускане на допълнителни средства за финализиране реконструкцията на дома стадион "Христо Ботев".

Как и какво гласува Община Пловдив?

С 31 гласа "за", 10 "въздържал се" и само 1 "против" предвидените 6 194 316 лева за завършването на "Колежа", информира "БТА". Те ще бъдат използвани за направата на цялостна козирка, както и за външната фасада на стадиона.

Предложението за това бе внесено лично от кмета на града - Здравко Димитров, като парите ще бъдат разпределени в общинския бюджет за идните 2 години. Първата половина от тях - 3 млн. лева, през 2024-а година, а втората - 3 194 316 млн. лева, през 2025-а година.

Първият етап от дългоочакваната реконструкция бе финализиран на 31-ви март. Съвсем скоро на съоръжението бяха поставени седалки и осветление, а всички в клуба очакват то да приеме първия си мач в края на април срещу Левски.

Колко ще плащат пловдивските грандове?

Общината взе решение и за наемите на стадионите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. "Жълто-черните" ще плащат 5549 лв. без ДДС, докато "черно-белите" ще трябва да отделят 4853 лв.

Привържениците на "канарчетата" пък вече се готвят за големия ден и дългоочакваното завръщане на "Колежа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички