Красота! Паметникът на Ботев озари "Колежа", домът на Ботев Пловдив се окичи със седалки (СНИМКИ)


Красота! Паметникът на Ботев озари "Колежа", домът на Ботев Пловдив се окичи със седалки (СНИМКИ)
Снимка: botevplovdiv.bg Колаж: Sportlive.bg

4286 0

Краят на дългогодишното очакване за завръщането на Ботев Пловдив в своя дом - стадион "Христо Ботев", изглежда все по-близо. Съоръжението добива все по-завършен вид след всеки изминал ден, а "канарчетата" вече нямат търпение да напълнят трибуните му.

Един от най-важните етапи, а именно - поставянето на седалки на "Колежа", е на финалната права. Стадионът се оборудва с над 10 000 "жълто-черни" места, докато пред него бе поставен и паметникът на патрона на пловдивския клуб - Христо Ботев.

Ето какво написаха "канарчетата" по повода на клубния си уебсайт:

"30-ти март 2023 година ще остане завинаги в историята на Ботев (Пловдив). Малко след 13:00ч. бюст-паметникът на Христо Ботев бе поставен пред централния вход на стадион "Христо Ботев".

В присъствието на легенди на "жълто-черния" Клуб и кметът на Пловдив - г-н Здравко Димитров, бе монтиран паметникът на великия поет и революционер.

На събитието присъстваха още ръководители на пловдивския клуб, г-н Илиян Филипов - собственик на ПИМК, както и десетки граждани на Пловдив".

Това далеч не беше единствената позитивна новина за привържениците на тима, които бяха обнадеждени с добри вести от Община Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички