Празник в "жълто-черно"! Намери се начин "Колежа" да бъде напълно завършен


Празник в "жълто-черно"! Намери се начин "Колежа" да бъде напълно завършен
Снимка: Facebook - ПФК Ботев Пловдив

2428 0

Новата седмица започна с нови, страхотни новини за феновете на Ботев Пловдив. "Канарчетата" са на финалната права от това да получат зелена светлина за отпускането на допълнителни средства по крайното завършване на реконструкцията на стадион "Христо Ботев".

Тази информация пред медиите сподели строителят на съоръжението - Илиян Филипов, който проведе ключова среща с представители на Община Пловдив. От нея става ясно, че двете страни са се разбрали за финални 17 милиона лева, с които козирката и фасадата на "Колежа" ще бъдат завършени.

Има проблем, има и компромис

"Намерихме компромисно решение за отпускането на още 17 млн. лв. за "Колежа" за 2024 и 2025 г. Аз казах, че искам банкова гаранция за тази сума, но ще нарушим закона, защото не може 39 месеца след началото на мандата да се тегли нов заем, а банковата гаранция си е заем. Намерихме компромисно решение чрез анекс. Моите юристи са окей с това нещо, така че вървим напред. Предстои гласуването на 6-и април, да се подготви и подпише анексът и съответно да поръчаме останалата част от метала и да покрием стадиона", заяви Филипов и допълни.

"Ако до 15-и април имам анекс и възлагателно писмо, имам уверение, че за 6 месеца могат да се случат нещата. Смятайте, 6 месеца от 15-и април стадионът може да е покрит изцяло и със стъклена фасада, както е проектът на снимката", добави още той.

Докато работата по "Колежа" "кипи", феновете на "жълто-черните" вече се готвят за първия мач в обновения си дом.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички