Общо 9 фенове на Ботев Пловдив бяха задържани след мача с Локомотив, двама от тях се спасиха


Общо 9 фенове на Ботев Пловдив бяха задържани след мача с Локомотив, двама от тях се спасиха
Снимка: Lap.bg

2148 0

Общо 7 фенове на Ботев Пловдив ще говорят пред съда, поради вандалските си действия в супердербито срещу Локомотив Пловдив. Други двама запалянковци минаха "между капките" и ще трябва единствено да заплатят глоби, съобщава "Plovdiv24.bg".

"По време на дербито между Локомотив и Ботев бяха извършени множество хулигански прояви. Към настоящия момент са установени 9 лица, спрямо които ще бъде потърсена отговорност по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Седем от лицата бяха отведени към Районен съд – Пловдив за налагането на наказания. Две от лицата са със съставени актове от РУ на МВР Пловдив. Едно от лицата е непълнолетно и спрямо него ще бъдат предприети действия от Комисията за предотвратяване на противообществени прояви от малолетни и непълнолетни лица", заяви пред изданието главен инспектор Костадин Спасов.

"Наказанията, предвидени от закона, са глоби в размер от 1000 до 3000 лева, когато деянието е извършено първоначално, и от 2 до 5 хиляди лева, когато деянието е повторно. Решения ще бъдат взети от Районния съд. Действията на органите на реда продължават и категорично заявяваме, че на всички лица, които са извършили деяния, ще бъде потърсена отговорност от тях.

Пълнолетните лица са на различна възраст – от 20 до 31 години. Едно от лицата извършва такава проява повторно", допълни още той.

Ето с каква позиция излязоха феновете на "смърфовете" след суровото наказания, което клубът им отнесе

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички