Азрудин Валентич е недоволен от съдийството срещу Лудогорец, реферът "помагал на зелените"


Азрудин Валентич е недоволен от съдийството срещу Лудогорец, реферът "помагал на зелените"
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3088 0

Ботев (Пловдив) загуби домакинството си на новия стар шампион Лудогорец с 1:2, пред празни трибуни в Коматево. Феновете на "канарчетата" бяха наказани заради сблъсъците на "Герена" от миналия кръг, а домакинската загуба усложни ситуацията на тима, след като остана на трето място с 4 точки зад ЦСКА, но с мач повече. Левски пък може да настигне пловдивчани, ако днес спечели визитата си на Черно море.

Старши треньорът на Ботев Азрудин Валентич не пропусна да даде коментар относно съдийството след края на мача, като подчерта, че "тимът му не е ощетен, но спорните положения са били свирени в полза на гостите".

"Бих казал на футболната федерация и на съдийската комисия - всяка ситуация 50/50 отива на страната на опонента. Загубихме голяма част от нашата енергия заради тези неща. Също нямахме и късмет. През второто полувреме действахме по-добре отколкото през първото, но искахме много повече", заяви наставникът. 

"Срещу Лудогорец, ако не вкараш, няма как да спечелиш. Трябва да изградим сила в клуба и феновете ни трябват. Не искаме пиротехника. Ако имаше привърженици, можеше да спечелим много от спорните ситуации, които отидоха при гостите", коментира Валентич. 

"Понякога федерацията и хората влияят. Грешките в българския футбол трябва да бъдат посочвани от медиите. Мога да кажа, че днес съдията не повлия директно на резултата, но в някои ситуации, в които можеше да има жълт картон, той не го дава. Не обвинявам съдията за картона на Рабей, защото това си беше за наказание, но нека показва на всички. Ще играем в Европа, ще спечелим третото място", закани се Валентич.

Ето как се разви любопитният двубой!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички