Любослав Пенев алармира за грешка на съдията, Станислав Генчев посочи "къде си носи оставката"


Любослав Пенев алармира за грешка на съдията, Станислав Генчев посочи "къде си носи оставката"
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

4341 0

Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев остана доволен от победата с 1:0 над Ботев Пловдив. Все пак наставникът отчете пропуските на отбора, които отдаде на липса на опит. Освен това отправи и сериозна критика към главния арбитър на срещата Георги Давидов.

Любослав Пенев посочи как се случват нещата в Хебър 

"Анализът ще бъде подробен пред футболистите, но съм доволен. Продължаваме да играем добре, да сме дисциплинирани. Момчетата имат характер, това е много важно и се постигат резултати. Отдавам пропуските на липса на опит, трябва ни спокойствие в тези важни моменти. Важното е, че ги създаваме. Може би сме запазили головете за следващия мач. Не броя точките и не гледам на кое място сме. Интересува ме друго нещо – момчетата как да се възстановят, да подготвим следващия мач. Има време да борим точки. За мен всички мачове бяха интересни, в едни мачове се справихме по-добре, в някои не чак толкова, но няма значение, предстои ни работа всеки ден. С абсолютно спокойствие и търпение нещата се получават.

Много е важно, че Матвей Игонен спаси дузпата, но е важно да се отбележи, че няма абсолютно никаква дузпа. Много бързо се отсъжда дузпата. Не знам как се разглеждала, но няма абсолютно никаква дузпа в този мач, в миналия – да. Искам да похваля отбора, публиката. Искаме това да продължи" - сподели след мача Пенев.

Неговият колега начело на "канарчетата" Станислав Генчев пък обяснимо бе много разочарован. Той определи случващото се след първите мачове като "кошмарен сценарий". Дори коментира потенциална оставка, като сподели, че "всеки треньор я носи в джоба си".

Генчев определи случващото се в Ботев Пловдив като "кошмар"

"По-кошмарен сценарий не съм и предполагал, че може да има – само две точки в първите пет мача. Днес много добро първо полувреме с две чисти положения и пропусната дузпа. Получихме жълти картони, които доведоха до намаляване на агресивността, а това се отразява на целия отбор. Второто полувреме започна много лошо, допуснахме гол, това е най-трудното за нас, противникът създаде много положения, можеше да вкара втори гол, ние можехме да изравним с изключително чистото положение на Нади.

Нито футболистите на Хебър са по-добри, нито имат по-добри условия. Каквото и да кажа, ще прозвучи като оправдание. Вината е само на треньори и футболисти. Искам да благодаря на феновете, защото до момента не показваме, че заслужаваме такава подкрепа. За доверието на ръководството ще се разбере.

Хубаво е, че имаме спортен директор. Обсъждаме селекцията, закъсняла е. Не мога да гледам феновете в очите. Благодаря им за доверието. Хората искат да виждат желание и борба. Сезонът е в много лоша посока. Трябва да направим всичко възможно да вземем победа. От напрежение е, не от неможене. Винаги взимаме грешното решение, когато трябва да завършваме. Никога не съм бил притеснен за поста си. Всеки треньор носи оставката в джоба си. Резултатите ще покажат заслужил ли съм доверието" - сподели той след сблъсъка.

Вижте повече за това как Хебър задълбочи кризата в Ботев Пловдив в мач, в който имаше и голямо меле (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички