Нови 2 мача от Първа лига ще се изиграят в съботния ден


Нови 2 мача от Първа лига ще се изиграят в съботния ден
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

1691 0

Програмата от петия кръг на Първа лига продължава с два мача в събота, 12 август. От 19:00 часа Хебър посреща Ботев (Пловдив) в Пазарджик, а от 21:15 Славия е домакин на Черно море.

Хебър се представя много солидно от началото на сезона, като вече взе точки от ЦСКА и ЦСКА 1948, а освен това записа победа над Берое. Играчите на Любослав Пенев имат само една загуба през кампанията - от Черно море с 0:1, като пазарджиклии за допуснали само два гола в четири мача до момента.

От своя страна Ботев (Пловдив) започна слабо сезона и записа домакински загуби от Левски и Арда, а в гостуванията си регистрира равенства с градския съперник Локомотив и Пирин. "Канарчетата" са един от трите тима без победа в Първа лига и заемат 14-о място в класирането.

В късния мач за деня Славия най-накрая ще има шанс да играе пред собствена публика, след като в трите си двубоя досега "белите" гостуваха. Тимът на Хосе Мария Бакеро записа победа над Етър във Велико Търново, загуба от Ботев във Враца и равенство с ЦСКА на "Българска армия".

Сега столичани ще търсят трите точки срещу Черно море. "Моряците" са почти безгрешни от началото на сезона, като след равенството с Арда в първия кръг записаха три поредни победи - срещу Хебър, Крумовград и Етър. Варненци делят първото място в подреждането с Локомотив (Пловдив) и ще искат да продължат с добрите изяви и в София. Ето как изглежда класирането в Първа лига към момента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички