Лекция на Антоан Бароан донесе трите точки за Ботев Пловдив срещу Пирин


Лекция на Антоан Бароан донесе трите точки за Ботев Пловдив срещу Пирин
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

1783 0

Ботев Пловдив постигна ценен успех с 4:2 като гост на Пирин Благоевград в мач от 29-ия кръг на родната Първа лига. Под светлината на прожекторите попадна нападателят на "канарчетата" Антоан Бароан, който се отчете с хеттрик.

Резултатът бе открит в 27'. Антоан Бароан се възползва от неразбирателство в отбраната на Пирин и добави топката в опразнената врата за 1:0.

Само пет минути по-късно нападателят на гостите вкара втори гол от дузпа, след като Чебраилс Макрецкис извърши нарушение в собственото си наказателно поле. Пирин обаче се върна в срещата с два бързи гола преди почивката. В 44' Виктор Генев си вкара автогол, след като не успя да изчисти остро центриране по земя на Вячеслав Велев, а в първата минута от добавеното време Макрецкис се реваншира за дузпата с красив гол за 2:2.

Втората част започна със светкавичен гол на Антоан Бароан, който обаче бе отменен поради засада. Все пак Ботев си върна преднината в 64-ата минута след автогол на Александър Дюлгеров, който отклони удар на Дилън Мертенс в собствената си врата.

В 75-ата минута Бароан се разписа наново, оформяйки своя хеттрик. Нападателят бе оставен сам след изпълнен корнер и с хубав удар оформи крайното 4:2 в Благоевград.

Ботев се намира на десетата позиция с актив от 32 пункта и си осигури оцеляването в Първа лига. Пирин пък е на 14-ата позиция с едва 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички