Късна драма донесе поредно реми в "Битката за Тракия"


Късна драма донесе поредно реми в "Битката за Тракия"
Снимка: LAP.bg

3642 0

Ботев Пловдив бе близо до първи успех през настоящия сезон в Първа лига, но не успя да удържи на натиска при гостуването на Берое и се прости с пълен актив от точки. "Канарчетата" и заралии си размениха по попадение в първата "Битка за Тракия" за сезона, като възпитаниците на Петър Хубчев успяха да изравнят в едва добавеното време на срещата.

Това бе официален дебют за новия треньор на Ботев Желко Копич, като възпитаниците му имаха превес при атаките и головите положения пред противника, но домакините владееха топката през по-голяма част от времето. Те обаче станаха жертва на чудесна атака от страна на вечния "тракийски" съперник и допуснаха попадение в началото на втората част.

То бе дело на Антоан Бароан, който се възползва от отборна грешка в 50-тата минута. Първо Рой Херман беше изведен на десния фланг, след което нахлу в наказателното поле и преодоля последователно Димитър Пиргов и Рука. Последва удар, избит от Караджов, но топката попадна в голмайстора, който не сгреши от движение.

Това бе едва третото попадение за "канарчетата" след 5 срещи, но в последствие се оказа недостатъчно за първи успех, тъй като в края на срещата дойде и общо деветият гол във вратата на пловдивчани за сезона.

Тунгара от Берое пое топката пред наказателното поле в добавеното време и с много точен и силен удар не остави никакви шансове на Хидает Ханкич за ремито в срещата.

През първата част гостите бяха по-активни, като на няколко пъти Иван Караджов трябваше да се намесва. Удари на Антоан Бароан и Елвис Ману бяха близо до крайната цел, но така и не съумяха да отбележат.

Между двете попадения играта бе равностойна, а в средата на полувремето домакините имаха претенции за дузпа. Херман препъна Тунгара в наказателното поле, но съдията прецени, че няма достатъчно контакт между двамата.

Ботев се измъкна от последната позиция с първата си точка, като вече заема 15-о място. Заралии пък се изкачиха до 11-тата позиция с пет пункта в актива си. За Берое предстои гостуване на Септември, а на Ботев - домакинство на Черно море.

Вижте останалите новини от Първа лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички