Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъде без козирка


Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъде без козирка
Снимка: Ботев Пловдив

6398 0

Стадионът на Ботев Пловдив "Христо Ботев", който в момента се строи, ще бъде без козирка, подобно на "Георги Аспарухов" в столицата! Това разкри пред "plovdiv24.bg" Илиян Филипов, който е управител на фирмата, която извършва ремонтните дейности:

"С тези средства козирка по никакъв начин не може да бъде изпълнена. Тя е едно от най-скъпите неща в проекта. Осветлението ще бъде на временни пилони. Тези пилони ще бъдат поставени на мястото на анкерите за металната конструкция. В момента все още чакаме това становище от конструкторите. Има осигурени 21 млн. без ДДС, а поръчката е за 43,7 млн. без ДДС. Аз няма как с 21 милиона да направя обект за 43,7 милиона", категоричен е Филипов.

"Справяме се перфектно със сроковете за стадион "Христо Ботев“, нямаме проблем. Забавиха ни някои неща по проекта, за да можем да изпълним изискванията за лиценз за мачове от Първа лига. Загубихме около 2 месеца в това да преценим кое да го има, кое да го няма, за да може да се получи Акт 16. В това отношение доста неща се мислят и се препроектират", допълни Илиян Филипов, който разкри, че парите за цялостното завършване на стадиона не са налични:

"Ясно е, че парите за цялостното довършване не са налични. Отпуснатите 25 млн. лева с ДДС ще стигнат за лицензирането на стадиона за мачове в Първа лига, ако общината си изпълни ангажимента за седалките и за тревното покритие".

В същото време, европейският гранд Барселона е напът да започне мащабно реновиране на митичния "Ноу камп"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички