Бивш министър разкри кога може да е готов "Колежа" - няма да бъде през този сезон


Бивш министър разкри кога може да е готов "Колежа" - няма да бъде през този сезон
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

1379 0

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството -  Николай Нанков, бе изпратен от експремиера Бойко Борисов да следи за изпълнение на проекта по изграждането на "Колежа", след като лидерът на ГЕРБ посети стадион "Христо Ботев" и обеща на феновете на Ботев Пловдив, че лично ще изпрати надзорник по строителството, който да следи за изпълнението на проекта за съоръжението.

Именно и Нанков в качеството си на експерт прогнозира, че строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив няма как да бъде завършено до месец март 2023 година, а най-ранният срок изглежда септември следващата година.
"Запознах се с детайлите около стадиона. Новината е, че има издадено допълнено за решението на строеж от 2014 година на два етапа - първи етап - стадионът да бъде готов за мачове от българското първенство, както и втори етап, при който съоръжението да покрива изискванията от четвърта категория на Европейската футболна централа. Има консенсус по няколко от основните теми", обясни Нанков след работна среща.

"Най-реалистично ми изглежда стадионът да бъде завършен през месец септември 2023. Няма как да е готов за март догодина, както беше обещано по-рано. Има някои доста несериозни неща за доизясняване. Трябва да има по-голяма координация и от изпълнителя, и от Община Пловдив.

Не мисля, че изграждането на стадиона с толкова голям финансов ресурс трябва да е проблем. Следващият вторник ще имаме по-голяма яснота около проекта. Вече има количествена сметка, но трябва да смятаме, за да стигнем и до количествено-стойностната сметка", добави бившият министър.

Специалистът уточни, че за завършването на съоръжението отпуснатите допълнително 12 милиона лева трябва да бъдат достатъчни. До този момент 18 милиона от общо 25 вече са усвоени за строителството на съоръжението.

Вижте какво последно сподели Бойко Борисов по случая!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички