"Канарчетата" взеха Ботевото дерби преди битката с ЦСКА (ВИДЕО)


"Канарчетата" взеха Ботевото дерби преди битката с ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

474 0

Ботев Пловдив се наложи с 2:0 над съименниците си от Враца в откриващия мач от 29-тия кръг в Първа лига. Домакините бяха по-добрият състав и закономерно се поздравиха с успеха.

Важни три точки и предстоящ мач с ЦСКА София!

Това е първа победа на Колежа за "канарчетата" от края на февруари насам, след три безплодни срещи (Лудогорец, Черно море, ЦСКА 1948). Хубавата серия на Ботев Враца без загуба (4 мача) пък в същото време бе прекъсната.

Още: Синът на Любослав Пенев - Николас Пенев, и още двама попаднаха в радара на Ботев Пловдив?

С победата пловдивчани временно излизат шести с 41 точки, а врачани са предпоследни със само 19 пункта - цели седем по-малко от 14-то място, което дава право на участие в плейоф за оставане. Следващият мач на "канарчетата" е в сряда вечер - Ботев гостува на ЦСКА София в първа полуфинална среща от Купата на България.

Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 2:0

Мачът започна спокойно, а Ботев Враца имаше първото добро положение. В 22-та минута Мирослав Маринов стреля от границата на наказателното, но Хидаед Ханкич внимаваше и изби в корнер. Постепенно Ботев Пловдив наложи волята си и започна да създава положение след положение пред вратата на Красимир Костов.

В 32-та минута гол на Мохамед Брахими бе отменен заради засада, но седем по-късно "канарчетата" най-сетне успяха да открият резултата. Дилан Мертенс нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл с левия крак буквално разстреля Костов.

Още: Позабравено име: Ботев Пловдив хвърля играл за ПСЖ в Лига 1 срещу ЦСКА

В 58-та минута нов гол на Брахими бе отменен справедливо заради засада, а малко по-късно отново падна редовно попадение за пловдивчани. Балоянис центрира добре от корнер на задна греда, а Антонио Перейра се разписа с глава, останал престъпно непокрит. До края Ботев Враца рухна, но домакините не бяха концентрирани и не съумяха да вкарат трети гол.

Още милиони за пловдивските стадиони: "Колежа" сред най-скъпите в Европа със средна стойност близо 3000 евро на седалка!

Клубове от Русия се интересуват от Георги Николов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички