Ето кой първи в Ботев си договори новия таван на заплатите


Ето кой първи в Ботев си договори новия таван на заплатите
Снимка: БГНЕС

942 0

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, който само преди две седмици официално се завърна в клуба, след като ръководството се споразумя с Майнц 05, ще получава по 5000 евро на месец от "жълто-черните", съобщава "Меридиан мач".

Любимецът на бултрасите още миналия сезон се отказа от част от парите, които трябваше да получава по договора си с немския клуб, за да може да играе за "канарчетата". На практика той е първият, който ще се възползва от новия таван на заплатите в клуба, който бе вдигнат от 3000 на 5000 евро.

В Пловдив са уверени, че инвестицията не само си струва, но съвсем скоро ще може и да се възвърне с нов трансфер на нападателя зад граница. По-голямата част от приходите от него ще отидат в Майнц, но и "жълто-черните" ще вземат 40 процента.

Ръководството на Ботев е предложило същите условия и на Омар Косоко, чийто контракт изтича в края на годината и от клуба искат да го задържат. Роденият във Франция национал на Бенин навлезе в отлична форма в края на миналия сезон и я потвърди и в първия двубой срещу Партизани.

Косоко със сигурност ще остане в тима до края на евроучастието и ще е на линия и двубоите с Бейтар или Вашаш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички