"Левски" продължава да е без загуба, но взе само точка от "Ботев"


"Левски" продължава да е без загуба, но взе само точка от "Ботев"
Снимка: Официален сайт на Левски

2277 0

"Левски" и "Ботев" си поделиха точка в двубоя от 17-ия кръг на Първа лига. Двата тима завършиха 1:1 на базата в "Коматево".

Жоао Паоло откри резулата още в 13-та секунда, което е най-бързия гол от началото на сезона, а Прохазка изравни в края на първото полувреме.  

"Левски" отново е на лидерската позиция с 28 точки, колкото има и Лудогорец, но шампионът е с мач по-малко, а пловдивчани са на 6-то място с 18 точки.

"Ботев" започна летящо двубоя като откри резултата още в 13-та секунда, който е най-бързия гол от началото на сезона. Автор на попадението е Жоао Паоло, a Тодор Неделев асистира с дълъг пас от собствената си половина вляво за бразилския си съотборник. Той надбяга Сашо Александров, а след това от въздуха прехвърли и Боян Йоргачевич.

В минутите след гола "сините" владееха повече топката, но едва в 16' имаше реална голова опасност. Франсис Нар подаде на Адениджи в наказателно поле, но ударът му срещна гредата. 

В 24' Аниете имаше възможност да изравни резултата. Отново с хубав пас на Нар към наказателното поле, къде Златков не овладя и топката стигна до Де Ноойер. Той подаде към Аниете, но изстрелът му мина над вратата.

В 38' "сините" успяха да върнат попадението. Аниете центрира от корнер, топката бе отклонена към Краев, който отправи мощен удар, но Георгиев спаси. При добавката Прохазка с глава отклони в опразнената врата.

За разлика от първата част, в която след гола на домакините, "Левски" владееше топката, то през втората пловдивчани започнаха доста атакуващо. В 53' Жоао Пауло получи топката и реши да шутира от около 27-28 метра. Кълбото обаче премина много над напречната греда зад Йоргачевич.

В 63' именно Йоргачевич се превърна в герой и поправи грешка на Сашо Александров. Меледже започна контраатака, след което пусна вляво за Иван Стоянов. Той с диагонален пас изведе Тодор Неделев съвсем сам срещу вратаря на Левски, но Йоргачевич предотврати втори гол във вратата си.

В рамките на една минута два отбора си размениха по едно опасно положение. Първо Аниете отправи силен удар, но топката се отби в Стоянов, което доведе до контратака за "канарчетата", но Пауло стреля право в Йоргачевич.

В 84' влезлият като резерва Хеан Деса шутира от границата на наказателното поле на Георгиев улови.

Стартови състави:

Ботев Пд:22. Георгиев, 6. Златков, 8. Неделев, 10. Юсеин, 14.Меледже, 16. Дос Сантос, 18. Терзиев, 20. Косоко, 25. К. Стоянов, 37. Жоао Паоло, 73. Ив. Стоянов

Левски: 29. Йоргачевич, 2. Лукин, 3. Пиргов, 7. Нар, 8. Де Нойер, 12. Краев, 14. Минев, 15. Прохазка, 17. Адениджи, 20. Аниете, 25. С. Александров

Преди двубоя

"Левски" ще се опита да си върне лидерската позиция, след като в петък шампионите от Лудогорец излязоха с точка пред тях. "Сините" са в труден период след оставката на Люпко Петрович, а след нея и отпадането за Купата на България от Черно море. Пловдивчани от своя страна обаче се класираха за 1/4-финалите, след като победиха Нефтохимик. 

За игра в "Ботев" се завръща Даниел Златков, който бе наказан, в състава на "сините" с контузии са Виктор Генев и Алксандров Александров. Своя мач номер 200 със синята фланелка ще зашише капитанът Веселин Минев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички