Държавата дава милиони на "Ботев" заради "Колежа"?


Държавата дава милиони на "Ботев" заради "Колежа"?
Снимка: БГНЕС

1078 0

Ботев (Пловдив) може и да се сдобие с така нужното финансиране от държавата, което е необходимо за завършване на основния ремонт на стадион "Христо Ботев", по популярен като "Колежа". Добрата новина съобщи кметът на града Иван Тотев, който разкри, че общината е склонна да развали настоящия договор за отдаване на концесия на стадиона.

"През следващата седмица ще проведем разговор с ръководството на Ботев относно строежа на стадион "Христо Ботев". Концесионният договор е доста тежък, включително и клаузите за неговото разваляне. Има съответните неустойки.

Но Община Пловдив със сигурност ще се съобрази с факта, че това е един много обществено значим казус за града. Ако бъде предложено на общинския съвет да няма неустойки, съветниците ще бъдат склонни на компромис, за да се удължи срока за изграждането на обекта", разкри днес Тотев.

Както е известно, през 2014 година стадионът беше окончателното отдаден на концесия на тогавашното ръководство на Ботев в лицето на Цветан Василев и КТБ. Банката обаче фалира през лятото на 2014 година, с което беше замразен и строежът на "Колежа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички