"Ботев" довършва ремонта на Колежа с 15 млн. лева


"Ботев" довършва ремонта на Колежа с 15 млн. лева
Снимка: Facebook

820 0

"Ботев" (Пловдив) може да размрази строежа на клубния стадион след около месец, за да стане това обаче се чакат последни уточнения с общината и държавни институции.

Новите собственици на клуба са решили, че за довършването на Колежа ще им стигнат 15 милиона лева. За целта обаче ще бъдат орязани доста от екстрите, които бяха предвидени от старото ръководство.

Според старите планове за строежа бяха необходими 34 милиона лева. В "Ботев" обаче са преценили, че на този етап нямат нужда от бижу четвърта категория, което отговаря на полуфинал в европейските клубни турнири. На първо време ще бъде вдигната централната трибуна за 7000 зрители. Тогава отборът ще се завърне на "Христо Ботев", а после ще се строят на етапи и останалите сектори, пише "7 дни спорт".

Налагането на млади играчи и стадионът са приоритет пред Ботев. "Защо да се класираме в Европа, ако ще играе в София или Бургас", са отсекли от ръководството. Само бутането на стария стадион и полагането на основите глътна 10 милиона евро. Строителството спря след проблемите на КТБ на бившия шеф Цветан Василев, който в момента се намира в Сърбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички