Денят на истината настъпи - България е в очакване на Тодор Неделев


Денят на истината настъпи - България е в очакване на Тодор Неделев
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

6892 0

На 10 юни - два дена преди гостуването на националния ни отбор по футбол на Грузия, "лъвовете" катастрофираха тежко, а най-потърпевш се оказа големият лидер на Ботев Пловдив - Тодор Неделев.

29-годишният полузащитник получи тежка травма на главата и се наложи да му бъде направена животоспасяваща операция. Спешната интервенция бе извършена блестящо от професор Шота Ингороква, а в дните след това България получаваше само добри новини за състоянието на футболиста.

Стигна се и до големия въпрос - как и кога Тодор Неделев ще бъде транспортиран в България?

Очакванията са, че това ще се случи в днешния 22 юни! Опитният халф ще излети с частен медицински самолет от столицата на Грузия Тбилиси, но крайната приземна точка в нашата страна все още не е известна. С него на борда ще бъде и лекарят на националите - д-р Бисер Бочев.

Медицинските лица са категорични, че футболистът не може да пътува с обикновен самолет, тъй като той лети в горните слоеве на атмосферата, а там налягането е по-високо. Това е и причината Неделев да се придвижи с нисколетящ аероплан.

"Блиц" съобщава, че на този етап не може да се каже къде точно ще кацне Тошко Неделев - София, Пловдив, Варна или Бургас:

"Много е важно обаче атмосферните условия да са благоприятни, за да може полетът да продължи спокойно - да е ясно времето, да не вали, да няма турбуленции. Ако има някакви проблеми, самолетът ще бъде принуден да кацне в Истанбул. Дано днес няма никакви спънки. Поради тази неизвестност засега не може да се твърди категорично кога и точно къде ще се приземи санитарният аероплан - било в Бургас, Варна, Пловдив или София. Ще се реши в последния момент и в зависимост от въздушните условия. Всички стискаме палци и се молим Тошко да се върне нормално в родината ни", заявяват източници пред изданието.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички