Бившият футболен съдия - Атанас Узунов, е имал същата травма като тази на Тодор Неделев


Бившият футболен съдия - Атанас Узунов, е имал същата травма като тази на Тодор Неделев

4668 0

Един от бившите топ футболни рефери на България – Атанас Узунов даде своя коментар за инцидента с Тодор Неделев, който пострада тежко при катастрофата с двата автобуса на националния отбор в Грузия. Той също така разказа, че е имал подобна травма в главата, но с една съществена разлика– при него инцидентът става на самия футболен терен.

"Да, вярно е. Случи ми се същото като на Тошко, но при мен стана по време на мач. Беше през 1978 година. Бях вратар, наскоро преминал от родния ми клуб Марица в Тракия Стамболийски. Гостувахме на Розова долина в Казанлък в мач от Южната "Б" група. Един мой бъдещ преподавател в НСА - Богомил Симов, проби по крилото и центрира. Аз плонжирах и пресякох пътя на топката, а Иво Тронков, който искаше да направи воле с голяма сила изрита вместо нея главата ми и ме намери в слепоочието. След това не помня нищо до операцията. След 6 месеца имах втора операция така да се каже за "заздравяване на черепа". Първата беше на място в Казанлък, като съм бил взет със специален хеликоптер", започна Узунов.

"Лекарите не ми разрешиха да играя повече, въпреки че много исках да се върна. Година по-късно в Несебър играх мач за местния отбор, който беше разпуснат и в почивка и общо взето събраха хора от плажовете, за да се изправят срещу един шведски отбор. Чувствах се добре, харесаха ме, даже говорихме да остана да играя при тях, но лекарите пак не ми разрешиха и всичко пропадна. После се записах в НСА. Вече не усещам последствията от онзи удар, но ги усетих когато станах съдия.

Случаят се беше разчул и някой е подшушнал, че съм имал тежък удар в главата и може да ми стане нещо докато съдийствам. Затова ми направиха уникален медицински преглед - бях като космонавт на него - с каска и жици отвсякъде. Но - издържах и прегледът установи, че всичко ми е наред. А иначе - Иво Тронков и до ден днешен не ми се е извинил. Целият отбор на Розова долина показа съпричастност към мен, особено капитанът им Кральо Орозов, но Тронков - не. Не казвам, че го е направил нарочно. Но оттогава не съм го и виждал", разказа още Атанас Узунов пред "Мач Телеграф".

"Пожелавам от сърце на Тошко бързо да се оправи. Сега медицината е по-напреднала, от времето, когато пострадах аз и съм сигурен, че скоро ще го видим на терена. Сега може да играе с маска ако се наложи и въобще всичко е по-лесно сега, отколкото беше преди 40 години. Сигурен съм, че Неделев ще се върне" – каза още бившият съдия.

Вижте още: Какво е мнението на Атанас Узунов за ВАР и как той влияе на съдиите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички