ЦСКА 1948 препъна Ботев Пловдив със зрелищно равенство


ЦСКА 1948 препъна Ботев Пловдив със зрелищно равенство
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1434 0

Отборите на ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив откриха 23-ия кръг в родната Първа лига със зрелищно равенство 2:2 на стадиона в столичното предградие Бистрица.

ЦСКА 1948 взе превес в 20-ата минута чрез Алекс Колев, но два гола на Антоан Бароан през второто полувреме донесоха пълния обрат за хората на Азрудин Валентич. И докато се виждаше как Ботев ще вземе нови три точки към своя актив, то в 85-ата минута Галин Иванов шокира гостите от Пловдив и изравни резултата, с което направи и крайното 2:2.

Ботев остана трети във временното класиране с тази точка, но вече е с 40 точки, на четири пред четвъртия Черно море (36), но варненци са с мач по-малко. ЦСКА 1948 пък стана 9-и с 26, докато Арда е 10-и с 25, но тимът от Кърджали също е с мач пасив спрямо столичани.

В 20-ата минута „канарчетата“ сбъркаха в средата на терена, а Чочев подаде към Георги Русев. Крилото на столичани заходи към вратата на Аргилашки, но сви вдясно в наказателното поле на гостите за Алекс Колев, чийто удар с десния крак бе неспасяем за стража на пловдивчани – 1:0 за домакините.

Малко след това ЦСКА 1948 създаде добро контранападение, но ударът на Русев беше блокиран от Самуел Супрайен. В добавеното време на първата част Антоан Бароан стреля, но Даниел Наумов отрази удара му.

След подновяването на играта през втората част обаче именно Бароан завърши подаване от Николай Минков и изравни резултата в Бистрица – 1:1.

ЦСКА 1948 тръгна да търси втори гол, но вместо това получи такъв, след като Дилан Мертенс подаде перфектно за Бароан, а той от малък ъгъл прониза Наумов – 2:1 за Ботев.

Отборът на Николай Киров натисна в търсене на изравнителен гол и той падна пет минути преди края на редовното време. Тогава Галин Иванов се вклини в защитата на Ботев и бе „изпуснат“, след което за него остана най-лесното – да реализира втори гол за своя тим за 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички