Ботев Враца пречупи Ботев Пловдив насред "Коматево"


Ботев Враца пречупи Ботев Пловдив насред "Коматево"
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1904 0

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна загуба като домакин с 0:1 от Ботев (Враца) при първия си мач след подновяването на Първа лига. Единственото попадение на "Коматево" бе отбелязано от Валери Домовчийски.

Двубоят стартира с мудна игра, но след само десет минути гостите вече водеха в резултата. Петър Атанасов центрира в наказателното поле на "канарчетата", а Домовчийски успя да засече плонжирайки, за да матира вратаря Янко Георгиев.

Ботев започна да търси по-усилено вратата на своя съперник, но без резултат. Александър Тонев и Тодор Неделев имаха по една добра възможност за изравняване на резултата, но ударите им не се оказаха достатъчно прецизни.

Втората част започна с рокада от Ферарио Спасов, който реши да включи в игра Станислав Шопов на мястото на Бурбанов. Малко по-късно в игра се появи и Балтанов, който пък замени Димитър Тонев. И през второто полувреме "канарчетата" продължиха да нападат, но не и да създават особени главоболия за защитата на гостите, които успяха да съхранят минималната си преднина.

Така Ботев Пловдив допусна 11-тата си загуба от началото на кампанията, като остава на осмо място с 30 пункта - на седем точки от първата шестица. Ботев Враца от своя страна заема 12-о място с 22 точки.

В друг мач от деня Дунав Русе и Арда Кърджали си поделиха точките след нулево равенство. През изминалия ден пък игра и другият пловдивски гранд - Локомотив. Как се разви срещата на "смърфовете" срещу Етър (Велико Търново) - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички