Ботев (Вр) - ЦСКА 1948 и "Битката за Тракия" откриват 12-и кръг в Първа лига


Ботев (Вр) - ЦСКА 1948 и "Битката за Тракия" откриват 12-и кръг в Първа лига
Снимка: facebook.com/botevplovdiv

1049 0

С два мача днес, 30 септември, ще бъде открит 12-ия кръг в Първа лига. От 17:30 часа на стадион „Христо Ботев“ Ботев Враца приема ЦСКА 1948, а от 20:00 ч. е едно от дербитата на кръга – Ботев (Пд) е домакин на Берое на „Колежа“ в поредното издание на „Битката за Тракия“.

И „канарчетата“, и "заралии" не влизат в най-добро възможно настроение преди двубоя под тепетата. Ботев загуби два поредни мача в първенството след добрата серия от резултати преди това, включваща две победи и равенство с шампиона Лудогорец в Разград. Тимът на Душан Керкез отстъпи последователно на ЦСКА и Черно море, като в момента заема незавидната 13-а позиция с девет точки.

Берое е осми в таблицата с 14 пункта, като ще търси първи успех под ръководството на новия треньор Хосе Ачиари. Старозагорци са в крайно негативна серия, като са без победа в последните си пет мача, при това без вкаран гол. Все пак поредицата от загуби бе спряна с нулево равенство срещу ЦСКА 1948 у дома.

По-рано през деня, „червените“ гостуват във Враца в търсене на първи успех от края на август насам, когато надвиха Славия като гост. В последните три кръга момчетата на Николай Панайотов отстъпиха на ЦСКА и направиха равенства с Черно море и Берое.

Въпреки афишираните амбиции за по-висок завършек от третото място миналия сезон, ЦСКА 1948 до момента не оправдават очакванията, като са седми с 15 точки, на цели 14 от водача Локомотив (Пд), но и с два мача по-малко от „черно-белите“.

От своя страна Ботев (Враца) започна с победа под ръководството на новия наставник Христо Янев, след като надви Берое с минималното 1:0, а след това завърши и наравно при визитата си на Хебър в Пазарджик. Врачани са 11-и в подреждането с десет точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички