Локомотив София представи Стойчо Стоев, а той даде обещания за доминация и красив футбол


Локомотив София представи Стойчо Стоев, а той даде обещания за доминация и красив футбол
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1633 0

Новият наставник на Локомотив София - Стойчо Стоев, даде първата си пресконференция начело на "железничарите" днес (14 юни). Пред медиите специалистът обяви кой влиза в екипа му и даде обещания, че софийският клуб ще се стреми да играе атрактивен футбол.

"Бързо се интегрирам, нямам проблеми в това отношение. Всеки треньор си има неговите виждания за развитие на отбора. Надявам се в процеса на работа да намерим подходящите футболисти и да претворим идеите ми и на терена. Имам не малка треньорска кариера. Локомотив София ще играе офанзивен футбол под мое ръководство. Надявам се наистина да изглеждаме в една добра светлина и да постигаме нужните резултати", каза Стоев.

"Времето е малко, тъй като повече от половината отбор го няма. Надявам се във времето на намерим решения. Със сигурност няма да бъдем стиковани до първи кръг, но това ще стане. Аз съм амбициозен човек. Моето желание е Локомотив София да се бори за сериозни цели. Знам, че не става веднага, но с течение на времето се надявам се да се случи. Догодина по това време може би ще говорим по различно за отбора на Локомотив. Надявам се и си го пожелавам", коментира още той.

"Още в деня, в който се съгласих да поема отбора – започна селектирането на футболисти. Лимитирано е финансирането, а това ще ни затрудни. Щом съм се наел с тази задача – знам какво ни предстои, но няма да се оплаквам. Всеки добър футболист, който ми хареса ще се опитаме да го наема. Няма да се съобразявам дали е българин или чужденец. Ще ги деля на кой е добър футболисти и кой не е. Няма как да погледна към играчи от водачите в първенството. Гледаме освен на българския пазар, а и чуждестранни футболисти".

"Към този момент не съм имал оферти, но в миналото имах. Нямам поставени цели от ръководството, но аз съм си поставил. Първото нещо, което за мен е много важно да направя отбор и той да играе футбол – да има трайно присъствие, да владее топката, да не затваря. Със сигурност ще има трудни мачове, но това ще бъдат епизодични случаи", добави Стойчо Стоев.

"Аз съм се убедил, че да постигнеш постоянство е трудно, защото се нуждаеш от класа. Футболистите трябва да виждат, че могат и да не се притесняват от противниците си. Това отпускане в Локомотив София се надявам да не се случва, защото това е признак, че отборът няма класа. На приказки е лесно, но нещата се случват с много труд. Искаме Локомотив да изглежда такъв, какъвто е бил, а той никога не се притеснява от своя противник. В България обичаме да говорим за тактическо надлъгване. Не искам да надлъгвам отборите, а да ги побеждавам. Предпочитам отборът да се стреми да бъде хегемон на терена. И дори да загуби, отново да е хегемон за следващия мач, искам такъв стил да налагам – офанзивен".

"Треньор на вратарите Владо Манолков, Иво Захариев ще ми бъде помощник и анализатор. Търсим още кондиционен треньор, но до края на седмица и той ще бъде изяснен".

"Гледайки последна година, това, което беше интригуващо бе битката за титлата и за 3-о и 4-о място. Качеството не знам дали се е вдигнало, от когато за последно работих. Проблемът е, че в българските отбори влизат все по-малко млади български футболисти. Именно за това намалява и интереса на фенове и за това стадионите са полупразни. Няма го този фенски интерес, който го имаше в миналото".

"Лагерът ще бъде в София, защото все пак очакваме футболисти на проби. Ще бъде двуседмичен лагер от другата седмица. Изключвам една контрола, която отпадна с Ботев Враца. Първата контрола е с Марек на 24 юни, исках да имаме една ранна контрола. След това играем с Беласица Петрич в „Надежда“, Арда Кърджали в Самоков и петата контрола ще ни е срещу Спортист Своге на нашия стадион".

"Нашите фенове обичат нападателния стил- По-старите фенове си спомнят, че Локомотив София играе офанзивен стил. Искам накрая всички заедно да изпитаме удоволствие от видяното. Подписал съм договор за 1 година с Локомотив София. Винаги в началото е ясно, че след като собственикът ти се обажда е в тази работна връзка. Аз знам Локомотив София какви финансови параметри има клуба. Никога не съм бил треньор на родния си клуб и това ми беше огромно желание. Искам да постигна нещо с Локомотив София. Няма как да съм изостанал, защото не съм от треньорите, които използват стари програми. Винаги съм следял какво се случва. Имам си възможност и определени канали, чрез които разбирам какво се случва и в чужбина. Следя това, което се случва и в другите страни. Треньорската професия е такава, че ако го можеш, няма как да се забрави", завърши специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички