Балтазар пред "A Bola", след като остави Ботев на 10-то място: Беше добро преживяване, постигнах целите си


Балтазар пред "A Bola", след като остави Ботев на 10-то място: Беше добро преживяване, постигнах целите си
Снимка: botevplovdiv.bg

2085 0

Раздялата между Бруно Балтазар и Ботев Пловдив бе отразена дори и португалското издание "А Bola". Двете страни постигнаха споразумение за прекратяване на договора на треньора, който през януари подписа с клуба от Пловдив, идвайки от Рочестър Ню Йорк.

"Десетото място" - изпълнена цел

"Беше добро преживяване. Постигнах целите си, класирайки се за плейофите на Лигата на конференциите (от седмо до десето място в шампионата), но ситуацията ставаше нестабилна, беше по-добре и за двете страни. Сега, след четири години в чужбина, бих искал да се върна в Португалия, нека видим какво е бъдещето пред нас след това добро преживяване", заяви пред изданието треньорът, роден в Лисабон.

"Малко след подписването, през януари, без допълнителни подсилвания на състава, шестима от играчите в отбора напуснаха, петима от тях титуляри, включително капитанът. Дадохме всичко от себе си, постигнахме целите си, завършихме сезона на десето място, беше по-добре и за двете страни", допълни Балтазар относно целите, които е постигнал с "канарчетата".

Руският магнат Антон Зингаревич, също акционер в Рединг, е собственик на Ботев Пловдив, който откри новия стадион срещу Левски, но изживява напрегнати дни. "Нямаше смисъл да продължавам, обичам футбола и тренировките са въздухът, който дишам“, обобщи треньорът, "чакайки телефонът да звънне и е отворен за нови предложения, където и да е", но без да крие желанието си да се върне да практикува професията в Португалия, където вече е преминал през почти всички нива. В последния кръг Ботев Пд отново не стигна до победата, завършвайки 0:0 със Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички