Азрудин Валентич: Левски е топ отбор в топ форма


Азрудин Валентич: Левски е топ отбор в топ форма
Снимка: Lap.bg

1191 0

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич даде подробен коментар след загубата с 0:2 от Левски в Първа лига. Той заяви, че Левски е отбор в топ форма, но смените, които е извършил, са били грешка и са довели до допускането на втори гол.

"По време на подготовката за този мач и от анализите на иргата на левски знаехме, че те ще насищат халфовата линия и мисля че през първата част вкарват топката в центъра твърде често. Това беше проблем, те отнемаха топката и правеха прехода много добре и когато не направиш нещо, за да задържиш топката, губиш много енергия", започна Валентич.

"Загубихме страшно много единобордтва през първото полувреме. Невероятно представяне от Левски. През второто полувреме променихме тактиката, минахме с 4 в линия. Имахме добри атаки, но трябваше да сме много по-ефективни. Имаше 100% шанс пред Па Конате"

"Държиш мача 0:1, но трябва да промениш нещо. Искахме да намерим точния момент дали да вкараме свежи хора, или да продължим със свикналите с тактиката. Когато направихме смените, загубихме своето предимство и въпреки това много време държахме 0:1. Когато имахме възможност да направим преход вместо да прехвърлим с дълъг пас напред, взимаме грешно решение и когато ни контраатакуват нормално е да ни вкарат и да приключат мача.

"Както казах няколко пъти, когато няколко пъти сгрешиш елементарно, губиш увереност и когато топката дойде в краката ти не знаеш какво да правиш. Хубав мач, дерби мач. Когато играем срещу ЦСКА и Левски просто се наслаждаваш. Трябва да мислиш как да подаваш не мога да кажа че моите футболисти нямаха добро отношение в мача. Левски е топ отбор в топ форма и ако не може да вземем 3 точки трябва да се борим за 1", завърши наставникът.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички