Азрудин Валентич: Ако Локомотив беше вкарал дузпата, мачът беше решен


Азрудин Валентич: Ако Локомотив беше вкарал дузпата, мачът беше решен
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1035 0

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич анализира успеха над Локомотив Пловдив с 2:1. Той посочи, че "канарчетата" не е трябвало да се отпускат в края на срещата и целта е да се изгради серизоно отношение.

"Честно казано харесах първото полувреме и колко високо пресирахме. Искахме да поддържаме това по-дълго. Те имат двама страхотни нападатели и хора, които могат да стрелят от средна дистанция и това щеше да е опасно. Постоянно изритваха топката надалеч, защото пресирахме високо. Това е дерби, хареса ми как играха моите футболисти, искаха да печелят всяка една топка. 

Второто полувреме ако бяха вкарали дузпата - това е. Аргилашки спаси. Има ги малките детайли като с кой крак рита Умарбаев примерно, но все пак трябва да го поздравим. Самочувствието ни нарастваше, след което вкарахме два гола.

Това не ми хареса, че след 2:0 мислехме, че мачът е спечелен. И след 2:1 станахме много нервни. В крайна сметка спечелихме и мога да се насладя.

Казах им след първото полувреме, че трябва да ги продължим да пресираме високо. Не ми хареса, опитахме да коригираме това, но това е психологически момент. Говорехме си, че трябва да продължим да работим. Говорим, анализираме, но те знаят, че такива неща се случват.

Имаме две опции, имаме Работов, имаме Джеймс. Джеймс може да играе на много различни позиции, това ми харесва, той се справя невероятно. Има скорост, силен е в дуелите, а и може да играе, без да се паникьосва. По време на тренировъчния лагер в Дубай го забелязах.

Чувството е различно, знаем колко важен е успехът за всеки фен на Ботев. За мен обаче Локо не е враг, уважавам техните фенове, футболисти. Ако можем да победим с 5:0 ще опитаме да спечелим, защото те щяха да направят същото.

От началото на сезона сме между 1 и 4 място, искаме да играем в топ 6 и да видим какво ще стане. Тези двубои преди плейофите са като финал. Трябва да се адаптираме, да съобразим единадесеторката. Искам да видя отношение. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички