Арда Кърджали обърна Ботев Пловдив в мач с червен картон и 2 отменени гола


Арда Кърджали обърна Ботев Пловдив в мач с червен картон и 2 отменени гола
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1643 0

Арда Кърджали осъществи обрат от 0:1 до 2:1 срещу Ботев Пловдив в мач от 18-ия кръг на Първа лига!

Гостите от Пловдив поведоха в резултата в 21-ата минута - Антоан Бароан стреля слабо от дистанция, а Анатоли Господинов не успя да се намеси добре и топката се озова във вратата му - 1:0 за Ботев.

В 32-ата минута домакините стигнаха до изравнително попадение чрез Тонислав Йорданов, но то бе отменено заради засада. Малко след това пък мощен шут на Лъчезар Котев разтресе дясната греда на "канарчетата".

13 минути след началото на второто полувреме кърджалийци поискаха дузпа за игра с ръка на Самуел Супрайен, но съдията не видя основания да отсъди такава. В 68-ата Арда все пак стигна до гол - след бърза контраатака Котев опита удар от границата на наказателното поле, който бе блокиран, топката се озова в Иван Тилев, който хитро върна към Котев и той матира Хидайет Ханкич за 1:1.

В 75-ата минута Ботев остана с човек по-малко, след като Супрайен фаулира грубо Светослав Ковачев, спирайки опасна атака на Арда, а Станислав Тодоров му показа директен червен картон. Десет по-късно Христо Иванов бе напът да отбележи "бразилски" гол, но кълбото отказа да премине голлинията на "жълто-черните". Ласана Н'диайе отбеляза при добавката, но се оказа, че е бил в засада и така за втори път се стигна до отменен гол на Арда

Домакините стигнаха до пълния обрат дълбоко в добавеното време - Милен Желев пусна хитър пас към Н'Диайе, а 22-годишният нападател си овладя добре топката и нанесе завършващ удар, който не остави шансове на Ханкич за крайното 2:1!

По този начин тимът на Александър Тунчев сложи край на негативната си серия от 5 мача без победа. Арда вече има 26 точки на деветото място и се откъсна на 7 пред Ботев Пловдив, който остава с 19 пункта на десетата позиция.

*За Арда предстои гостуване на Дунав Русе (19 ноември, 13:30 ч.) от 1/16-финалите за Купата, а съставът на Желко Копич е гост на Черноморец Балчик (25 ноември, 12:30 ч.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички