Али Соу донесе изстрадани 3 точки на ЦСКА срещу Ботев (Пловдив)


Али Соу донесе изстрадани 3 точки на ЦСКА срещу Ботев (Пловдив)
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

8938 0

ЦСКА стигна до минимална победа срещу Ботев (Пловдив) в сблъсък от 9-ия кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение отбеляза Али Соу в 75'. Така след две поредни равенства "червените" стигнаха и до победа, която им осигури важни 3 точки. Двубоят не бе особено атрактивен, като и двата отбора не показаха нищо интересно в атака. Пловдивчани пък имат само 1 победа в последните 6 двубоя от шампионата.

Началните минути бяха равностойни, като единствено още в 1'  "червените" създадоха опасно положение. Малинов намери непокрития Сол пред наказателното поле, но нападателят се забави и топката му бе отнета. В 11' Балтанов се измъкна от Албентоса и стреля, но Георгиев изби.

В 20' пловдивчани имаха още един добър шанс пред себе си. След центриране Занев не успя да изчисти топката и тя попадна в Александър Тонев. Неговият изстрел обаче бе отразен от Бусато. В 27' се стигна и до първата опасност за гостите. Малинов намери Евандро, който стреля, но Георгиев с лекота изби. В 38' Александър Тонев пробва далечен изстрел от над 20 метра, но топката прелетя над напречната греда.

В края на полувремето домакините изпуснаха поредния си шанс. Бусато не успя да изчисти топката и тя попадна в Тодор Неделев. Халфът незабавно стреля, но вратарят на "червените" изби с крак. Той овлядя дълъг пас и успя да мине елегантно покрай Филип ван Арнем. Нападателят на "червените" стреля от малък ъгъл и успя да порази вратата домакините.

И второто полувреме не започна особено динамично. В 56' Соломон-Отабор намери Кристиян Малинов, но той не успя да овладее топката и тя стигна до Георгиев. В 60' Люпко Петрович направи първата смяна в двубоя, като на мястото на Отабор влезе Тиаго.

В 63' Лазар Марин се измъкна от Албентоса отляво, но не бе много ясно дали се опитва да центрира, или да стреля, като топката мина над вратата на ЦСКА. В 71' Али Соу стреля от границата на наказателното поле, но стражът на пловдичани изби в корнер. 4 минути след това нападателят откри резултата. В 86' Тодор Неделев намери влезлия като резерва Антонио Вутов, но неговият удар бе много слаб и не затрудни бразилския страж. Малко след това Неделев пробва удар от далеч, но топката мина покрай вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Пловдивчани имат едва две победи на сметката си до момента и се намират в долната половина на таблицата на 9-ото място с 9 точки. "Червените" пък записаха три равенства в последните си четири мача и паднаха до 4-ото място в класирането. Играчите на Люпко Петрович се канеха да бъдат основен конкурент на Лудогорец в битката за титлата, но поредна грешна стъпка днес ще ги отдалечи сериозно от разградчани.

И двата тима нямат сериозни кадрови проблеми. Единствено Енрике Рафаел остава извън сметките в състава на гостите. Голяма новина в лагера на ЦСКА е, че Люпко Петрович включи в групата Рубен Пинто, който бе изваден от групата след загубата от Черно море с 1:3 в началото на сезона. Добрата новина за домакините пък е, че Тодор Неделев вече е здрав и готов за игра.

СЪСТАВИ:

Ботев Пловдив: 1. Георгиев, 4. Клустър, 5. Димитров, 3. Пиргов, 24. Марин, 17. Балтанов, 18. Терзиев, 22. Перван, 7. Тонев, 8. Неделев, 92. Виана

ЦСКА: 13. Бусато, 19. Турицов, 25. Албентоса, 11. Занев, 18. Мазику, 15. Малинов, 16. Бикел, 8. Кери, 10. Евандро, 14. Отабор, 22. Соу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички