Стана ясно първото лятно попълнение на Ботев (Пловдив)


Стана ясно първото лятно попълнение на Ботев (Пловдив)
Снимка: Официален сайт на Ботев

5279 0

Вратарят на Берое Георги Аргилашки е първият сигурен нов футболист на Ботев (Пд) за следващия сезон. Юношата на Марица, който към днешна дата е резервен страж на "заралии", е признал пред сегашните си работодатели, че има предварителен договор с "жълто-черните", пише вестник "Марица".

Аргилашки е трябвало да пази в мача с "канарчетата" в последния кръг. От щаба на старозагорци решили да дадат почивка на титуляря Душан Перниш. Георги обаче обявил пред Александър Томаш и щаба му, че не може да застане под рамката, тъй като имал предварителен контракт с Ботев (Пловдив). Това шокирало "зелено-белите", които предприели крайна мярка. Така след последната тренировка в петък в групата бил включен младокът Иван Гошев, а Аргилашки останал извън 18-те. Берое спечели с 1:0 с попадение на Бригидо в края на първото полувреме.

Този сезон Аргилашки има само 13 минути на терена за Берое (срещу ЦСКА в София при загубата с 0:2). Той дойде в тима преди година и половина от Верея. Иначе след Марица игра за Раковски, Брестник, Лудогорец, Пирин, Пирин Разлог и двата заралийски отбора. Роден е на 13 юни 1991 г., висок е 191 см.

Привличането на Георги Аргилашки е малко изненадващо, тъй като до началото на миналата седмица фаворит за поста в Ботев беше друг пловдивчанин - Кристиян Кацарев, който доскоро пазеше на извадения от Първа лига Верея. Както е известно, Даниел Кайзер продължава да държи треньора Николай Киров в неизвестност и да не преподписва своя договор. С изтичащ контракт е и резервният страж Иван Чворович. Той няма да остане в тима и двете страни ще се разделят след края на сезона, пише "Тема Спорт". Има вариант дори треньорът на Ботев да напусне клуба. Той е желан в български гранд, подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички