Ботев (Пд) се събуди, но не спря Лудогорец за шеста поредна победа


Ботев (Пд) се събуди, но не спря Лудогорец за шеста поредна победа
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

3664 0

Лудогорец постигна шестата си поредна победа в първенството, след като надделя над Ботев (Пловдив) като гост. Разградчани се наложиха с минималното 1:0, благодарение на гол на Жоржиньо в 7-ата минута. Шампионите обаче показаха колеблива игра и направиха безлично второ полувреме, в което пък "канарчетата" на Ферарио Спасов показаха много по-добро лице от досега. Резултатът отчасти се дължи на добрите намеси на Пламен Илиев.

В класирането обаче "жълто-черните" остават на 13-ата позиция, като само Витоша (Бистрица) е зад тях. Лудогорец остава лидер в първенството, като временно дръпна със 7 точки пред Левски и Локомотив (Пловдив). 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Лудогорец поведе рано-рано в двубоя, след като в 7' Жоржиньо преодоля Янко Георгиев с удар в близкия ъгъл, който стражът на домакините охраняваше. Това бе и първата сериозна опасност пред гостите от Разград. Головият пас бе на Марселиньо, а Георгиев определено можеше да се намеси по-добре. В 15' Дан Битон можеше да огорчи допълнително "канарчетата", но изстрелът му от пряк свободен удар, прескочил стената, бе боксиран от Георгиев.

Въпреки четирите промени в състава спрямо този от загубата от Ботев (Враца) и назначаването на нов треньор, Ботев не показва желаното различно лице срещу Лудогорец днес. Единствената разлика до момента идва от възпитаника на "канарчетата" Димитър Тонев, който в 27' беше близо до изравняване на резултата. Младокът стреля от трудна позиция, от воле, но Пламен Илиев се намеси решително и отрази. 

В 35' феновете на Ботев поискаха дузпа, след като Тодор Неделев се свлече на тревата след съприкосновение с Форстър. Реферът не видя основание за 11-метров наказателен удар. В ситуацията "осмицата" на "жълто-черните" нахлуваше в наказателното поле, след като бе финтирал Станислав Манолев. В 40' Ботев получи възможност да изпълни пряк свободен удар, след като Сисиньо отнесе добре позиционирания пред наказателното поле Шопов. С изпълнението се зае Тодор Неделев, но с ниския си удар той прати топката в ръцете на Пламен Илиев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54' възникна дискусионна ситуация - домакините тръгнаха в бърза атака, която бе спран от Рафаел Фостър със свалянето на отксъващия се Александър Тонев. В ситуацията Форстър дръпна играча за рамото, за което получи жълт картон. Играчите на Ферарио Спасов протестираха бурно, искайки червен картон за бразилеца, но Георги Димитров не удовлетвори исканията им. В последвалия пряк свободен удар Неделев стреля майсторски, но не успя да изненада Пламен Илиев. 

В 54' възникна дискусионна ситуация - домакините тръгнаха в бърза атака, която бе спряна от Рафаел Фостър със свалянето на отксъващия се Александър Тонев. В ситуацията Форстър дръпна играча за рамото, за което получи жълт картон. Играчите на Ферарио Спасов протестираха бурно, искайки червен картон за бразилеца, но Георги Димитров не удовлетвори исканията им. В последвалия пряк свободен удар Неделев стреля майсторски, но не успя да изненада Пламен Илиев. 

Пловдивчани определено играят по-добре през втората част. В 62' Перван елиминира с лекота няколко играчи на Лудогорец и подаде към непокрития Шопов, който стреля от движение, но Илиев боксира встрани. няколко минути по-късно добрата реакция на националния вратар на България спаси "орлите" от инкасирането на изравнителен гол, какъвто пловдивчани усилено търсят.

В 87-ата минута напорът на Ботев бе на път да донесе резултат. Неделев центрира от пряк свободен удар, Виана изпревари Свиерчок и стреля мощно с глава. Пламен Илиев нямаше шанс да реагира, но, за негово щастие, топката премина на сантиметри от десния стълб. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ботев Пд: 1. Янко Георгиев, 28. Филип Филипов, 5. Кристиан Димитров, 3. Димитър Пиргов, 24. Лазар Марин, 17. Лъчезар Балтанов, 23. Димитър Тонев, 22. Марко Перван, 8. Тодор Неделев, 14. Станислав Шопов, 7. Александър Тонев

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 8. Дан Битон, 11. Стансислав Манолев, 12. Абел Анисе, 17. Жорже Интима, 25. Стефан Баджи, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 90. Рафаел Форстър

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Новият наставник на канарчетата включи четирима юноши в групата за домакинството на Лудогорец. Сред 18-те попаднаха следните момчета от формацията до 19 години – Станислав Шопов, Димитър Тонев, Иван Василев и Петър Итов. Заради контузия отпадна Антонио Вутов, а Еберт Кардосо е наказан. Трайно травмиран е Атанас Зехиров.

"Съперникът се намира в много добра форма. Ние обаче не сме обречени срещу Лудогорец и разполагаме с футболисти, с които можем да бъдем равностойни в този двубой", каза Спасов пред клубния сайт на канарчетата.

В случай, че не допусне гол, Лудогорец ще запише седми мач със “суха мрежа”, като толкова имаше и през миналия сезон, когато между 3 март и 7 април не допуснаха гол във вратата си. До последно под въпрос ще е Клаудиу Кешерю, който се върна контузен от лагера с Румъния, а със сигурност аут са Ренан и Драгош Григоре. При успех днес Лудогорец ще увеличи аванса си пред втория Левски на седем точки преди мача на “сините” с Арда по-късно през деня.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички