Много пропуски и много късмет за Ботев в Израел (ВИДЕО)


Много пропуски и много късмет за Ботев в Израел (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

8337 0

Отборът на Ботев Пловдив завърши 1:1 при гостуването си в Израел на Бейтар Йерусалим в първа среща от втория кръг на Лига Европа. Играчите на Николай Киров пропуснаха няколко положения, но домакините могат да съжаляват повече, че не спечелиха срещата.

През първата част Итай Шехтер даде преднина на Бейтар, но през втората част Серкан Юсеин донесе така ценния гол на чужд терен преди реванша в Бургас на 20 юли.

Срещата започна по-добре за домакините от Бейтар, които още в 4' отправиха първи точен удар чрез нападателя Итай Шехтер.

В 11' домакините поведоха в резултата, след като Чворович излезе неразчетено, не можа да изчисти и топката кацна на главата на Кахила, който нямаше проблем да открие пред опразнената врата.


Goal Kahila T. (1:0) Beitar Jerusalem vs Botev... by ylberenexhipi

В 22' като по чудо Бейтар не удвои аванса си, след като Меледжи загуби в средата на терена от Конте. Последният напредна, но ударът му премина на сантиметри от лявата греда.

Възможностите пред израелския тим не спираха, като в 30' Шехтер стреля над вратата, след като бе оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпи.

Цветомир Панов даде надежда на своите с една от малкото опасни атаки на Ботев, но ударът му по диагонала бе спасен от Клейман. Секунди по-късно Тодор Неделев показа класата си, след като се справи с трима играчи на домакините, но ударът му се оплете от външната страна на мрежата.

Три минути преди края на първата част Чворович се реваншира за грешката, след като Шехтер бе изведен добре, но стражът на Ботев показа страхотен рефлекс и опази вратата си.

Втората част започна отново с натиск на Бейтар, като израелците прекараха първите 10' в половината на носителя на Купата на България. Домакините имаха и няколко опита за втори гол, но Чворович спираше всеки опит вратата му да бъде поразена.

След два фрапантни пропуска след 65', Серкан Юсеин намери пътя към вратата на Бейтар. Той се възползва от не добро изчистване на Клейман и със сетни усилия добута кълбото за 1:1.


Serkan Yusein Goal HD - B. Jerusalem (Isr) 1-1... by sports-live1

В заключителните минути на срещата двата отбора се хвърлиха да търсят победен гол, като и двата тима имаха възможностите си, но резултатът 1:1 се запази до края.

Преди мача

Ботев Пловдив продължава участието си в тазгодишното издание на Лига Европа. Старши треньорът на "канарчетата" Николай Киров има само един проблем в състава си, като капитанът Лъчезар Балтанов няма да вземе участие в срещата.

Носителите на Купата на България обаче имат достатъчно опити играчи в лицето на Йордан Минев, Тодор Неделев и Омар Косоко, на които ще се разчита да помогнат за така важния гол на чужд терен.

В първия кръг на Лига Европа Ботев елиминира албанския Партизанис общ резултат 3:1. 

Състави:

Бейтар: Клейман, Конте, Келтйенс, Мори, Хила, Веред, Шехтер, Клаудемир, Езра, Хайстер, Сабо

Ботев: Чворович, Панов, Генев, Бризола, Неделев, Юсеин, Меледже, Косоко, Минев, Стоянов, Димов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички