Ботев прегази Локомотив в Битката за Пловдив


Ботев прегази Локомотив в Битката за Пловдив
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

3423 0

Отборът на Ботев Пловдив победи градския съперник Локомотив с 3:0 на "Коматево" в дербито на 10-кръг от Първа лига.

Предвид показаното на играта, момчетата на Николай Киров напълно заслужиха успеха си срещу безидейните "смърфове".

С тази победа "жълто-черните" изпревариха "железничарите" в класирането и вече са 7 с 11 точки, колкото имат и играчите на Войн Войнов.

Първата чиста голова ситуация се откри пред гостите в 8'. Аяри отклони добре за Райков, който стреля по земя, но ударът му премина на сантиметри от целта.

2' по-късно Ботев отговори с добра атака през центъра, която бе продължена към Ндонгала, който бе от ляво и нанесе точен удар, но прекалено слаб, за да затрудни добре пласирания Пиргов.

Дебютантът за "канарчетата" Густаво Афонсо откри резултата, в 13', след като получи страхотен пас от Тодор Неделев, с тяло се освободи от защитник на Локо, финтира Пиргов и с прецизен удар направи 1:0.

В 17' "смърфовете" можеха да възобновят равенството, след като при центриране от корнер се получи разбъркване пред Чворович, а Недел изчисти с глава буквално от гол линията.

В 51' Ботев получи право да изпълнява дузпа и зад топката застана звездата на тима Тодор Неделев. Той бе безпогрешен и удвои аванса на своите.

14' преди края на срещата гостите останаха с 10 души на терена, след като Ванчо Траянов спря обещаваща атака на Ботев и заслужено получи жълт картон, който му е втори за мача.

В 79' Ндонгала сложи точка на спора с трети гол във вратата на Пиргов. Крилото напредна от ляво и с хубав шут с десния крак направи резултата 3:0.

Преди мача

От началото на сезона и двата тима не се представят задоволително. "Канарчетата" са едва 11-ти с 8 точки, а гостите се нареждат 7-ми с 11 пункта.

Добрите новини за "жълто-черните" са, че Тодор Неделев ще е титуляр, след като пропусна последните 2 мача на тима заради травма. Фернандо Виана обаче е под въпрос заради вирусно заболяване.

Локомотив гледа с позитивизъм към мача, след като спечелиха последната среща с Ботев с 2:0. Освен това "железничарите" нямат победа в последните два мача и ще искат да се реваншират пред феновете.

Заради наказание, наложено на Ботев, срещата на "Коматево" ще се изиграе пред празни трибуни.

Състави:

Ботев: 99. Чворович, 2. Панов, 18. Терзиев, 70. Димов, 23. Минев, 14. Яя Меледже, 7. Бризола, 8. Неделев, 17. Балтанов, 29. Ндонгала, 93. Густаво

Локомотив: 1. Пиргов, 71. Крумов, 22. Николов, 44. Марков, 25. Мухамед, 17. Траянов, 39. Умарбаев, 20. Пауло Серджо, 10. Марчев, 11. Аяри, 13. Райков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички