Пловдивско дерби без атмосферата от трибуните


Пловдивско дерби без атмосферата от трибуните

1002 0

Големият сблъсък между пловдивските съперници Ботев и Локомотив е голямото дерби от 10-ия кръг в Първа професионална лига. Срещата е от 17:30 часа в Коматево, но заради наказание на "жълто-черните" ще се играе пред празни трибуни.

И двата тима се представят под възможностите си от началото на сезона, като Ботев заема незавидното 11-о място с 8 точки, а Локо е на 7-а позиция с 11 пункта. Прекият двубой помежду им обаче е отличен шанс за отборите да зарадват феновете си и да се изкачат в класирането.

Добрата новина за "канарчетета" е, че звездата Тодор Неделев ще бъде титуляр. Той не игра в последните два мача заради травма в коляното, но вече е напълно възстановен и ще поведе съотборниците си в дербито. Аут заради контузия продължава да е Крум Стоянов, а голмайсторът Фернандо Виана е под въпрос заради вирусно заболяване. Очаква се все пак бразилецът да е титуляр. 

Локомотив загуби последните си два мача в шампионата, а президентът на клуба Христо Крушарски се опита да тушира напрежението сред феновете на специална среща. Старши треньорът Войн Войнов се надява, че днес футболистите му ще покажат характер и ще повторят представянето си от предишното дерби, когато се наложиха с 2:0.

Тогава се разписаха легендата Мартин Камбуров и Парвизджон Умарбаев. Най-вероятно атаката на "смърфовете" ще се води от Халед Аяри, а най-близо до него ще действат Димо Бакалов и Веселин Марчев. Ванчо Траянов, Пауло Серджо и Умарбаев ще са в средата на терена, а четворката защитници пред вратаря Илко Пиргов ще оформят Пламен Крумов, Пламен Николов, Ивайло Марков и Муса Мохамед. Рефер на двубоя ще е Станислав Тодоров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички