3 мача от Първа лига се играят днес, Ботев (Пд) търси първи успех на "Колежа"


3 мача от Първа лига се играят днес, Ботев (Пд) търси първи успех на "Колежа"
Снимка: Фейсбук страница Botev Plovdiv

1850 0

Три мача от осмия кръг на Първа лига ще се изиграят днес, 1-ви септември, петък. Програмата започва с двубоя Пирин - Арда (17:00 ч.). От 19:15 Ботев Враца посреща Черно море, а в 21:30 е сблъсъкът между Ботев и Славия на "Колежа".

За поредна седмица "жълто-черните" ще се опитат да спечелят първа домакинска победа след завръщането си на стадион "Христо Ботев". „Белите“ са в незавидно положение от началото на кампанията, а при последното домакинство се чуха и викове за оставка.

Едва в седмия кръг Ботев успя да запише първа победа за сезона. Тя дойде като гост и по доста спорен начин. Трите точки обаче са факт, а те бяха постигнати на терена на новака Етър (2:1).

Славия не е последен в подреждането, но е с най-лошата голова разлика (-10), допускайки четири поражения в шест изиграни мача. Единственият успех остава този над Етър още в първия кръг, а като най-добро представяне на терена може да отличим това на „Българска армия“ за 1:1 с ЦСКА.

От началото на сезона Пирин разочарова. „Орлетата“ не само имат само точка в своя актив, но притеснителното е, че са и с едва един отбелязан гол, а преди дни се разделиха и със старши треньора Радослав Митревски. До това решение се стигна след загубата от Ботев Враца в предишния кръг, която бе пета за изминалите шест рунда.

В предстоящия кръг тимът е домакин на Арда. Завършилият на седмата позиция от изминалия сезон отбор не се представя по желания начин дотук. В пет изиграни срещи те записаха две победи, равен и загуба.

В предишния кръг тимът не взе участие, като дотук вече бяха отложени две срещи поради европейското участие на Лудогорец и Левски. В последния си мач Арда загуби с 0:1 гостуването си на Локомотив (Пловдив).

С играта и резултатите до момента Черно море показва, че е готов да се бори за нещо повече през този сезон. Довечера "моряците" ще атакуват върха в Първа Лига при визитата си на Ботев във Враца. Може да се каже, че последния кръг бе успешен и за двата тима. Ботев записа втора победа от началото на сезона, като тя дойде във визита. „Зелените“ играха почти цял мач с човек повече срещу Пирин в Благоевград, но въпреки това се нуждаеха от автогол на противника в 79-ата минута, за да го победят минимално. В останалите пет срещи от първите седем кръга Ботев загуби.

Черно море остана един от двата отбора, които продължават без загуба в елита. „Моряците“ рано-рано изостанаха на „Българска армия“, но с изключение на десетина минути в средата на втората част, контролираха събитията срещу ЦСКА (1:1). До закономерното изравняване на резултата се стигна в 76-ата минута. Това реми сложи край и на серия от пет поредни победи за варненци в първенството. А ето по кои телевизии можете да гледате трите мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички