10 от Ботев (Пловдив) удържаха Арда (Кърджали) и изскочиха на второто място в Първа лига


10 от Ботев (Пловдив) удържаха Арда (Кърджали) и изскочиха на второто място в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2311 0

Тимът на Ботев (Пловдив) постигна много ценна победа над Арда (Кърджали) с резултат 2:1 като домакин в мач от седмия кръг на Първа лига. "Канарчетата" започнаха ударно срещата с две попадения, но през втората част Арда върна един гол, а червен картон за малко да провали празненствата в Пловдив.

След само девет минути игра Ботев излезе напред в резултата чрез Маркиньос, който оползотвори асистения на Антоан Бароа. Четири минути по-късно именно Бароа вкара топката в мрежата на Арда, но попадението беше отменено от ВАР поради нарушение на Па Конате срещу Милен Желев.

В 36-ата минута Ботев удвои преднината си, след като Тодор Неделев намери Маркиньос, а той успя да реализира второто си попадение в срещата. 10 минути след почивката Арда върна едно попадение, благодарение на бившия нападател на ЦСКА Тонислав Йорданов.

5 минути по-късно Реда Рабей беше изгонен с директен червен картон, оставяйки Ботев да доиграва срещата в намален състав. Половин час на стадиона в Коматево обаче се оказа недостатъчен за възпитаниците на Георги Чиликов, които не успяха да се доберат до точките. В продължението на мача и Арда остана с човек по-малко на терена, след като защитникът Пламен Крумов получи втори жълт картон. 

Това е четвърта победа за Ботев Пловдив от началото на сезона, с което "канарчетата" временно се изкачиха до втората позиция в Първа лига. Тимът е с актив от 14 точки, колкото има и третият Славия. Лидер остава Лудогорец с 15 пункта, който е с два мача по-малко от преследвачите си. Арда пък е на 11-о място с едва 5 пункта от пет изиграни срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички