Потвърдено: Вицепрезидент на БФС, замесен в голям скандал, ще ръководи Конгреса


Потвърдено: Вицепрезидент на БФС, замесен в голям скандал, ще ръководи Конгреса
Снимка: Ceco Dimov / LAP.bg

2398 0

Наближава дългоочакваният момент от феновете на българския футбол - Конгресът на БФС на 15 март, когато трябва да дойде рестартът на случващото се в този спорт у нас в последните около 20 години.

Вече е ясно и кой ще го ръководи. Това е вицепрезидентът на родната централа Атанас Фурнаджиев. Неговото име бе замесено в голям скандал през 2019 година, когато журналистическо разследване го свърза с изразходени средства, дадени от държавата по програма за подпомагане на детско-юношеския футбол. Тогава той отрече всичко.

Атанас Фурнаджиев ще ръководи Конгреса на БФС

Фурнаджиев ще ръководи Конгреса на БФС на 15 март

Сега самият Фурнаджиев призна, че той ще ръководи Конгреса, като поясни някои интересни детайли. Сред тях бе и това, че той ще струва около половин милион лева. Увеличение със "стотина хиляди повече" би дошло заради инфланция (миналият Конгрес струваше 400 000 лва).

Още: "Кой ще стане президент не е важно" - Георги Градев с важно уточнение преди конгреса на БФС

"Ще има петима наблюдатели от ФИФА и УЕФА. Това са хора с изключителен опит, с участия на редица конгреси. Всичко ще бъде прозрачно и по правилата. Каквото зависи от мен като водещ, ще се направи. Най-вероятно конгресът ще бъде излъчен пряко по YouTube. В момента текат проби и мисля, че няма да има проблем. Разбирам желанието на медиите да имат представители в залата през цялото време, но това няма как да се случи. Няма го никъде по света.

Предполагам, че около половин милиона лева. При предния конгрес разходите бяха 400 000 лева, но заради инфлацията сега вероятно ще е със стотина хиляди повече. Има доста кандидати. Футболното семейство ще се събере, нека то избере най-достойния. Най-важното е след конгреса футболната общественост да излезе единна. Да няма разединение, да няма обжалване. Да не се решават в съда нещата" - сподели самият Фурнаджиев пред "блиц". Междувременно стана ясен Изпълкомът, предложен от Георги Градев - включва Херо и Балъков.

"Повдигане на рамене и една приятна усмивка": В БФС готови за оставането на Борислав Михайлов

Единствено Георги Иванов - Гонзо не е уважил важното събитие преди Конгреса

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички