Златна резерва спаси ЦСКА 1948 от Черно море в Бистрица (ВИДЕО)


Златна резерва спаси ЦСКА 1948 от Черно море в Бистрица (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4388 0

ЦСКА 1948 и Черно море не успяха да се победят в мач от десетия кръг на родната Първа лига. Двата тима направиха равен 1:1 на стадиона в Бистрица след двубой изпълнен не толкова с положения, от колкото с борба и тактическо надлъгване.

През първата част ЦСКА 1948 се опита да установи домакинско надмощие и го постигна в началните 20 минути, но чистите положения липсваха. В добавеното време (45'+1) преди почивката обаче Атанас Илиев откри след грешка в изнасянето на топката на "червените". Футболистът на "моряците" вкара гол номер 6 през сезона след плътен удар от воле.

Домакините вдигнаха оборотите през втората част и стигнаха до изравнителен гол. Той бе дело на златната резерва - Видар Кяртансон. Деветката се извиси над противниковата отбрана в 73' и реализира с глава след центриране от корнер.

Вече 10 мача "моряците" нямат загуба в родния елит. Момчетата на Илиан Илиев заемат втората позиция в класирането и са с актив от 24 точки. След 4 дни (26 септември) те ще премерят сили с Ботев Пловдив. ЦСКА 1948 вече е на петата позиция с 14 пункта и на 26-ти ще гостува на Берое.

Развой на събитията

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна равностойно, а ЦСКА 1948 се опита да наложи домакински натиск. До 15-ата минута не се създаде нищо по-сериозно пред двете врати, а Педриньо стресна "червените", след като получи удар в лицето и седна на земята, но не се наложи да бъде сменен и продължи игра. 

В 20-ата минута пък Атанас Илиев си пробва късмета с далечен и техничен удар, но топката мина встрани на вратата на Даниел Наумов. Пет минути след това положение Ивайло Чочев стреля от свободен удар, но топката мина над напречната греда.

Две минути преди края на полувремето, "моряците'' получиха шанс, но удар на Едгар Пашеко мина над напречната греда. В крайна сметка, в последната минута на добавеното време Атанас Илиев даде преднина за гостите след хубав удар от наказателното поле.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Втората част стартира добре за "червените". В 53' удар на Ивайло Чочев бе блокиран от Атанас Илиев, а при последвалата добавка - Педриньо, прати топката далеч над вратата и тя дори излезе от пределите на стадиона в Бистрица.

Мазир Сула си пробва късмета от дистанция в 72', но нова страхотна намеса на Даниел Наумов предотврати гола. Веднага след това обаче влезлият като резерва Видар Кянтарсон вкара с глава, за да изравни резултата в Бистрица - 1:1.

В последните минути на мача играта се накъса и се изнерви. Не се стигна до много положения, но за сметка на това фаловете и жълтите картони преобладаваха.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов – 15. Симеон Василев, 87. Симеон Петров, 6. Стив Фуртадо, 5. Елитон (К), 21. Емил Ценов, 18. Ивайло Чочев, 8. Педриньо, 39. Парвиз Умарбаев, 10. Георги Русев 19. Рууни Ева

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 5. Пабло Гарсия, 71. Васил Панайотов (K), 8. Мазир Сула, 11. Алекс Фернандес, 23. Едгар Пашеко, 9. Атанас Илиев

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА 1948 се намира на деветата позиция в класирането у нас с актив от 13 точки след 7 изиграни мача. Момчетата на Николай Панайотов трябва бързо да забравят за загубата с 0:2 от ЦСКА в "червеното" дерби през изминалия кръг и да погледнат напред.

Черно море обаче не спира да впечатлява от началото на кампанията. Футболистите на Илиан Илиев са изиграли 9 мача и все още нямат поражение (7 успеха, 2 равенства). "Моряците" са втори във временното класиране (23 точки) и при евентуална победа днес ще изпреварят Локомотив Пловдив (25 т.) на върха.

Главен арбитър на двубоя днес ще бъде Ивайло Стоянов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички