Загорчич: Нямаше по-добър вариант за Литекс от Петрович


Загорчич: Нямаше по-добър вариант за Литекс от Петрович
Снимка: Официален сайт на Литекс

1653 0

Старши треньорът на Войводина (Нови Сад) Златомир Загорчич познава отлично новия наставник на Литекс Люпко Петрович. Заги води ловчанлии преди година и половина, а сега, за разлика от бившия вече треньор на "оранжевите" Красимир Балъков, преодоля първия кръг в Лига Европа с Войводина, отстранявайки МТК Будапеща. Ето какво каза той в кратко интервю за "Тема Спорт".

- Г-н Загорчич, как ще коментирате назначението на Люпко Петрович за старши треньор на Литекс?

- Трябва ли въобще нещо да си говорим за него. Само името Люпко Петрович е достатъчно - носител на КЕШ през 1991 година като треньор. Много, много силен специалист. Каквото и да се каже, все ще е малко. Имах честта и удоволствието да работя с него в Литекс. Първо като играч, а после му бях и помощник. При него проходих в професията. Така че само похвали мога да кажа.

- Смятате ли, че ще продължи линията да се налагат млади играчи в Литекс?

- Със сигурност да. Той има голям авторитет и нюх. Има набито око. Да, ще му е нужно малко време, но нямаше по-добър вариант от него да вдигне отбора след отпадането за Лига Европа. За него Литекс е като втори дом. Поема отбора за трети път, което ще му е на късмет.

- Може ли да се подсили Литекс с някои футболисти от Сърбия и по-конкретно от вашия Войводина?

- Много трудно. Ние преди дни продадохме защитника си Сърджан Бабич, който стана световен шампион до 20 години, на Реал Сосиедад. Мият Гачинович също е желан от силни европейски клубове. Младите ни футболисти струват много.

- Ще успее ли Войводина да обърка сметките на Партизан и Цървена звезда в битката за титлата?

- Трудно. Първенството ни сега е както беше едно време в България - битка само между ЦСКА и Левски. Ние и Чукарички ще се опитаме да ги притиснем, но дотам. Чукарички има пари, но зависи как ще развие проекта си.

- Какво е мнението ви за случилото се с ЦСКА?

- Убеден съм, че още малко и Цървена звезда също ще свърши там. ЦСКА, ако дължи над 20 милиона лева, то Звезда има дългове за над 50 милиона евро. И не се вижда как ще намалеят, напротив, всяка година растат. Вече и не продават така скъпо играчи, както едно време. Тогава Звезда беше еталон.

- Ще успеят ли Бандаловски и Божинов в Партизан?

- Познавам и двамата. С Бандаловски играх в Литекс, а с Божинов в националния отбор. Бандаловски вече се наложи и направи силна пролет. Но Божинов ще трябва да се пребори с младия Шампонич, който е много качествен. Стана световен шампион със Сърбия до 20 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички