Вътрешният министър: Наясно сме какъв натиск се оказва върху съдиите

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е наясно с натиска, който се оказва върху футболните рефери у нас. По-рано днес имаше среща стоп съдиите в базата на националните отбори в Бояна.

"Министерството на вътрешните работи подкрепя съдиите да свирят и да дават равен шанс, каквато е тяхната роля. Да приемем че, телефонът за сигнали е лично мой. С генералния секретар сме били по доста мачове и знаем как работят съдиите. За стотна от секундата те трябва да вземат решение, което няма да се хареса или на едната, или на другата половина от стадиона“, коментира Маринов след срещата.

Нововъведение: Ще има телефон в МВР за оплаквания от футболни съдии

По време на срещата на футболните шефове при премиера Бойко Борисов е взето любопитно решение за новия сезон в Първа професионална лига. Специал...

"Също така сме наясно сме какъв натиск се оказва върху тях. Затова искаме да им дадем увереност, че ще бъдат подкрепяни във всяко едно тяхно действие. Който работи по правилата, ще го подкрепяме. Държавата не влиза във футбола, тя го подкрепя. Нашата идея е да идваме преди проблемите. За момента няма такъв, просто правим среща, с която да покажем, че подкрепяме феърплея”, допълни министър Маринов.

А какво заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков след срещата може да видите в този материал.

Още по темата

Please select answer!