"Времето за промяна е дошло!" - Мартин Петров коментира конгреса на БФС и запита: От какво ги е страх?


"Времето за промяна е дошло!" - Мартин Петров коментира конгреса на БФС и запита: От какво ги е страх?
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP.bg

551 0

Бившият футболист на ЦСКА, Атлетико Мадрид и Манчестър Сити - Мартин Петров, даде интервю пред "Sportal", в което говори за наближаващия извънреден изборен конгрес на БФС, който би трябвало да се проведе на 15-и март в София.

"Времето за промяна е дошло!"

"Надявам се да не се стига до отлагане на конгреса, защото всички сме свидетели как се ръководи футболът ни в последните години. За всички е ясно, че тези хора трябва веднъж завинаги да имат малко морал и възпитание и да си тръгнат и да освободят футбола ни от тяхното присъствие", започна Петров пред изданието.

"Футболът ни закопа дъното, а ти да си пишеш "шестици" - не смятам, че това е нормално. Всеки човек го вижда това. Времето за промяна е дошло! Апелираме за един честен и прозрачен конгрес. Надявам се това да се случи".

ОЩЕ: Сензационно: Не Кралев - Борислав Михайлов готви друга "кукла на конци" за президент на БФС?

Марто Петров, заедно със Стилиян Петров, е част от екипа на Димитър Бербатов, а в момента тримата правят обиколка на България, по време на която се срещат с представители на местни клубове.

Мартин Петров

"Нашата обиколка върви, както винаги. Ние сме длъжни да направим това. Срещаме се с клубове, слушаме за техните проблеми. Представяме програмата си, записваме си техни идеи, за да може да ги вкараме в нашата програма. Изслушваме клубовете от какво имат нужда, за да можем да им помогнем. Те са хората, които решават. Те ще дойдат и ще дадат своя глас", обясни бившият национал на България, а след това допълни:

ОЩЕ: Венци Стефанов срина със земята Димитър Бербатов и кампанията му - намеси и Стилиян Петров

"Който и да застане начело на Българския футболен съюз, се надявам да е осъзнал, че е необходима тази промяна. Да започне да се работи, защото ще е нужно доста дълго време. Ако някой си мисли, че някой ще оправи футбола с вълшебна пръчка за един месец, жестоко се лъже. Това го казваме на всички срещи. На нас ще ни трябва време, за да си подредим къщичката".

"От какво ги е страх?"

"Нека да се проведе един честен конгрес, от какво ги е страх? Ако те смятат, че ще свършат добре работата и клубовете са все още зад тях, тогава от какво ги е страх? Не да има кабинки, урни - пред всички да се гласува и да се броят гласовете. В крайна сметка клубовете са тези, които решават. Който спечели, жив и здрав и да се надяваме, че ще помогне на футбола ни да тръгне да се развива", завърши 45-годишният Петров.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички