"Вратата няма да се отвори": Как неизправна линейка едва не погуби живота на Георги Петков


"Вратата няма да се отвори": Как неизправна линейка едва не погуби живота на Георги Петков
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2338 0

В последните часове едно събитие потресе българския футбол, след като легендарният вратар на Славия Георги Петков пострада тежко при единоборство с нападателя на ЦСКА Жорди Кайседо. Стражът няколко минути получаваше медицинска помощ, преди да бъде откаран в болница.

Куриозното обаче настъпи при влизането на линейката на стадиона, след като задната врата на превозното средство не можеше да се отвори в продължение на минути. Това допълнително нажежи обстановката на стадион "Славия", където всички се молеха за Георги Петков да оцелее.

Лекарят на Славия Дениз Йълмаз разкри пред bTV, че шофьорът на линейката е бил наясно с това, че вратата не се отваря и му го е казал. "Като казах на шофьора на линейката, че трябва да го изпратим в болницата, той ми каза: „Вратата не ми се отваря!“. Аз го питах: „Как не ти се отваря? Това не е сериозно, защото трябва по най-бързия начин да действаме и да го изпратим в болницата.“

"Просто бях шокиран! Ако имаше и същия случай и с Кайседо, не знам втората линейка как щяхме да реагираме, как да го изпратим, защото първата не ни стига, не е нормална. Не знам при втори случай какво щеше да се случи", заяви лекарят на Славия пред bTV. Думите на Йълмаз повдигат въпросителни около изправността на линейката, която бе на стадиона в Овча купел.

"За първи път ми се случва подобен казус с линейка. Като съм бил и в други държави, също действаме по най-бързия начин. Там линейките са на много високо ниво. В тези случаи трябва веднага, по най-бързия начин да изпратим човека или пациента до болницата, за да могат там да го стабилизират. Тук, като сме на терена, нямаме тази апаратура, която в болницата я имат", добави лекарят.

По-рано лекарят на Славия разкри, че с Георги Петков е можело да се случи най-лошото, като няколко пъти си е гълтал езика, получил гърч и се задушавал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички