Вили Вуцов скочи на съдията - разказа какво го спасило от гнева му и постави Янтра под №1 в Европа


Вили Вуцов скочи на съдията - разказа какво го спасило от гнева му и постави Янтра под №1 в Европа
Снимка: Lap.bg

1732 0

Наставникът на Янтра Габрово Велислав Вуцов бе видимо емоционален след отпадането за Купата на България с 1:4 от Славия. Въпреки че призна наивните грешки на отбора му при попаденията, бе доста критичен към съдията на мача. Той дори заподозря, че срещата нарочно не е излъчвана по телевизионен канал.

"Резултатът е такъв, какъвто се е получил на терена. Ние не може да го коментираме дали е реален, или нереален. В първите 60 минути бяхме равностойни, след това бяхме надиграни. В първенството се надиграхме сами срещу Спартак Варна, днес също се надиграхме сами. Днес станахме жертви на индивидуалните грешки. Допуснахме голове, които са детската градина. Върнахме се. Главно действащо лице беше главният съдия, който показа чудеса от храброст. Не случайно мачът не се дава по телевизията, за да се направи това издевателство, което се направи. На нас вече явно ни стана навик – да идват в Габрово хора, които не могат, въпреки че този го знам, че може. Това си е изнасилване насред Габрово, нормална работа. Ако Загорчич беше взел свирката, или шефът на фен клуба на Славия беше взел свирката, щеше да го е повече срам, щеше да е малко по-реален.

Фалове, нарушения, картони, обидно ми е. мина всички граници, което не е случайно. Обидно ми е да коментирам защо на всеки мач се вика „Оставка“. Последните минути на нас не ни стигна силите, или се предадохме. И класата ни не е това, което трябва. Неща, които тренираме и говорим, не се изпълняват. Изключителна неизпълнителност. Явно, че трябва да се работи много в тази насока. Днес им казах, че ще спечели този отбор, който спечели първа и втора топка. Трябва да не спиш, да не дремеш, да не гледаш, за да вземеш първа и втора топка" - започна той.

Вуцов бе реалист и призна, че само с желание и старание не става в някои срещи, като допълни, че класата в отбора не е достатъчна, за да разиграва топката. Освен това определи като "тъпи и елементарни" отиграванията им, когато са с числено преимущество на контраатака. По думите му точно така Славия ги е нокаутирал.

Вуцов заяви, че е "само с жълт картон", защото "се е понаучил да има нерви". "Съдийството в днешния мач бе безобразно, отвратително и само в наш ущърб. Не са грешки, той ни уби, по едно време, като стана 1:1, мислих, че той ще влезе в наказателното ни поле да му центрират да вкарат гол. Ако Заги или Гошо Петков бяха взели свирката, нямаше да има толкова грешни решения. Първият гол, 90% ви гарантирам, че няма фал, но ако има, е 5 метра по-напред.

Аз не съм го обидил. Репликирах го, защото мислех, че това е издевателство над отбора. Той е човек на един наш съгражданин, който дойде и ни уби. Този наш съгражданин бял ден няма да види. Омръзна ми да ни убиват и одират насред Габрово. Работи ти с тези патерици и да знаеш, че идват да те убиват" - каза още по темата той.

За финал Велислав Вуцов коментира последните два добри резултата на българския национален отбор по футбол. Той обаче ги отдаде на късмет и на новия треньор.

"Последните два добри резултата на националния отбор ги отдавам на новия треньор и на голямо количество късмет, защото ние с по 2 удара в двата мача вкарахме по 2 гола, а те ни изпуснаха 4-5 гола. Радвам се, защото Илиан го заслужава, футболистите го заслужават. Имахме един физкултурник, докаран от Сърбия, за когото 2 години ни обясняваха, че страшни неща ще се случат.

Търпението на всички преля. Гарантирам, че ако има ново ръководство, аз ще съм първият, който ще каже тази система да се спре. Непрекъснато нов шеф на съдиите, след 2-3 месеца го гоним. Сега испанецът, който е шеф на съдиите, няма идея, че се измисли този мач да се скрие от телевизията" - каза още наставникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички