Виктор Касай за Лудогорец, ЦСКА и Левски в Европа: Имаше спорни моменти, но такъв е животът


Виктор Касай за Лудогорец, ЦСКА и Левски в Европа: Имаше спорни моменти, но такъв е животът
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1920 0

Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Виктор Касай, направи любопитно изказване за представянето на родните клубове в европейските турнири. Той е на мнение, че е имало спорни моменти в мачовете на Лудогорец, ЦСКА и Левски, но "такъв е животът, такъв е спортът":

"Имаше спорни моменти, но такъв е животът, такъв е спортът. Никой не е застрахован от подобни ситуации. Ако трябва да бъде честен, аз не чета критиките и коментарите за съдийството на европейските мачове. Имам договор с БФС и отговарям само за българските съдии. Единствено мога да коментирам тяхното представяне", каза Касай по време на пресконференция, на която бяха представени нови технически партньорства в подкрепа на родните рефери.

"Гледах много мачове на българските отбори в евротурнирите, имаше спорни ситуации. Някои ситуации бяха отсъждани в полза на българските клубове, други пък в ущърб. Това показва, че дори на европейско ниво съдиите не са застраховани от грешки. Затова, когато българските рефери грешат, трябва да помислим и върху това нещо", призова той и след това коментира неуважения от УЕФА протест на Левски за реванша срещу Хамрун Спартанс:

"Разбрах за казуса с Левски и жалбата до УЕФА. За съжаление не съм юрист и не знам какви точно процедури са се случили в УЕФА, но ситуации като тези ни служат за урок и ние ги показваме на българските съдии, за да могат да реагират правилно в подобни ситуации".

"Много съм радостен, че вече толкова време обсъждаме европейските мачове, а не българските, защото това означава, че всички вие ще щастливи с българското съдийство", констатира 46-годишният унгарец.

Вижте още: "Имаме достатъчно врагове, а се самоизяждаме" - Иван Велчев-Кюстендилеца с реакция след ЦСКА - Базел!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички