Кога БФС ще вземе решение дали да удължи договора на Георги Дерменджиев?


Кога БФС ще вземе решение дали да удължи договора на Георги Дерменджиев?

558 0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев сподели, че най-вероятно и Конгресът за избор на нов президент на централата ще претърпи промяна. Той трябваше да се състои на 7 юни, но заради всички промени около пандемията от коронавируса и това няма да се проведе по план.

"Най-вероятно Конгресът ще бъде отложен. ФИФА отложи Конгреса, който беше насрочен за 4 юни. Той бе отложен за 23 септември. Това зависи от ситуацията с пандемията и насрочването за баражите за Европейското първенство. Ние сме в контакт с кризисния щаб. В момента, в който се види, че ситуацията е овладяна и има разрешение от кризисния щаб за подновяване на тренировки, това ще бъде направено", заяви Фурнаджиев.

"Договорът на Георги Дерменджиев е до 23 април. Една седмица преди това ще се събере Изпълкомът и ще вземем решение. Той самият е казал, че предвид ситуацията е готов да си намали заплатата. Това ще бъде дискутирано на 17 април.“ Икономически страдат всички, не само футболът, но и бизнеса. Взимат се непопулярни мерки за съкращаване на разходите. Ако успеем да доиграем шампионатът, отборите ще получат сумата от телевизионни права", допълни още той. 

А какви бяха всички решения, които УЕФА взе за европейския футбол - може да си припомните в този материал.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама