Ветеранът Мартин Камбуров триумфира на "Футболист на годината"?


Ветеранът Мартин Камбуров триумфира на "Футболист на годината"?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2333 0

Ветеранът Мартин Камбуров върви към спечелване на приза "Футболист на годината" за 2021 година, пише "България днес". Изданието се позовава на "настроенията в гилдията", тъй като един ден преди настъпването на 2022 година гласуването сред спортните журналисти приключи.

41-годишният нападател не спечели трофей през 2021 година, но други няколко фактора накланят везните в негова форма. Най-големият от тях е счупването на брадясалия рекорд на Петър Жеков за най-много реализирани попадения в българския футбол. Той вече има на сметката си невероятните 256 гола в "А" група и Първа лига. Друг фактор е фактът, че Камбуров никога не е печелил тази награда и евентуалният първи път може да бъде приет като награда за цялостен принос.

Освен с най-много голове, нападателят може да стане и футболистът с най-много мачове в елита. Сега той е на 6 срещи от рекорда на Георги Илиев (461). Ако Мартин остане в Берое и клубът продължи съществуването си, той има шанса да подобри постижението.

Същевременно, в полза на Камбуров работят и два бойкота на част от журналистите. Някои от тях смятат, че никой от националите ни не заслужава наградата заради слабите резултати на А-отбора ни през годината. В същото време ветеранът от години не получава повиквателни. Бойкот има и срещу един от фаворитите за "Футболист на годината" - Кирил Десподов. Той е недолюбван от журналистите с пристрастия към ЦСКА заради трансфера си в Лудогорец, както и от тези, които симпатизират на Левски. Тяхното основание е "червеното" му минало. Наскоро Камбуров заяви, че има два варианта за неговото бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички