Христо Стоичков се преклони пред Камбуров на партито му


Христо Стоичков се преклони пред Камбуров на партито му

2112 0

Единственият български футболист, носител на Златната топка - Христо Стоичков, беше гост на официалното парти на Мартин Камбуров след задминаването на рекорда за вкарани голове в елита на България, държан доскоро от Петър Жеков.

Камата призна, че нито един от неговото поколение не е успял да задмине "Жеката", но "едно момче" успя и за Стоичков е чест, че го познава. 

„За мен е чест, че Мартин ми се обади, променихме малко дните - имаха мачове, но решихме да бъде на този ден. За мен е гордост, че Мартин е играл под мое ръководство, пловдивчанин. Той показа какъв професионалист е, познавам го от дете, горд съм”, каза Стоичков.

„За мен е важно да бъда тук, на 40 години показва, че когато можеш, можеш. Професионализъм, това е. Аз играх до 37, можех още, но казах "стига толкова". Това е хубав ден - да бъда с Мартин, със стари приятели, мернах Зума, той ми даде път в националния отбор през 1986 година, беше помощник на Христо Младенов, лека му пръст, дебютирахме трима Христовци и бихме Белгия”, добави той.

„Професионализмът е на първо място, всеки ден трябва да даваш пример на по-младите. Предполагам, че Мартин ще доиграе сезона, а после той си решава”.

„Пловдив си е Пловдив, не само за футбола говорим - Марица, Локомотив, Ботев, Спартак. Горд съм, че съм кършиякалия, излязъл съм оттук, щастлив съм. След името ти пише откъде си”.

"От самите футболисти зависи кога ще подобрят рекорда на Мартин, ние не можахме да подобрим рекорда на Петър Жеков, намери се едно момче, подобри го. Това не е само във футбола", каза още Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички