Венци Стефанов с куп големи думи за Бакеро и Славия и отсече: Щом помогна на Стоичков, ще помогне и нашите деца


Венци Стефанов с куп големи думи за Бакеро и Славия и отсече: Щом помогна на Стоичков, ще помогне и нашите деца
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2422 0

Хосе Мария Бакеро бе официално представен като старши треньор на Славия. На пресконференцията участва и президентът на "белите" Венцеслав Стефанов, който също сподели мнение. Той на няколко пъти похвали Бакеро и отличи способността му да развива футболисти.

"Хосе Мария Бакеро не се нуждае от представяне, знаете кой е. Радвам се, че моите колеги ми повярваха и взехме това решение да поканим такъв треньор на Славия, който няма нужда от представяне и коментари. Да очакваме само добри изяви на нашите футболисти, да се научат младите играчи на европейски футбол, така както се играе в Европа. Ако наблюдавате някои от неговите тренировки, ще видите, че нещата са по-различни от това, което по принцип се работи при нас, и съм убеден, че резултатите ще дойдат.

Най-радостното е, че той разчита на младите таланти на Славия, иска да растат. Иска по този начин да се даде шанс на български футболисти да израстват нагоре. За разлика от други треньори, той не пожела да води футболисти от други места. Каза, че ще работи с това, което има тук, ще има 1-2 попълнения. Вярва, че нашите играчи имат качества и с малко повече работа ще имаме успехи" - започна Стефанов.

Той дори направи любопитна препратка с Христо Стоичков, като сподели, че Бакеро е помогнал на легендарния българин, заради което е и сигурен, че ще помогне на младите играчи на Славия.

"Искам да кажа, че Бакеро е име, което е допринесло и за изграждането на Христо Стоичков, а щом може да помогне на Хрисо Стоичков, аз съм сигурен, че ще помогне и на нашите деца. Имах щастието да отида в Барселона, където той помогна за Мартин Георгиев, който да се адаптира и работи там. Видях какви грижи се полагат за младите футболисти и съм сигурен, че съвсем мъничко да успеем да приложим тук при нас, то ползата ще бъде голяма.

Асистентът на Бакеро е работил в Русия, Украйна, Казахстан и неговият опит е оказал влияние. Сигурен съм, че Славия ще играе в Европа с Хосе Мария Бакеро, тъй като виждам настроението на футболистите. Виждам неговия ентусиазъм, убеден съм, че Славия ще изглежда по различен начин и успехите ще дойдат, убеден съм" - завърши Стефанов.

Самият Бакеро не е бил треньор от 10 години и има повече загуби, отколкото победи в кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички