Бакеро не е бил треньор от 10 години: Повече загуби, отколкото победи за легендата на Барселона


Бакеро не е бил треньор от 10 години: Повече загуби, отколкото победи за легендата на Барселона
Снимка: Официална фейсбук страница на Славия

2092 0

Легендарният Хосе Мария Бакеро ще бъде новият старши треньор на Славия. Това бе официално обявено от "белите", като специалистът ще бъде представен в новата си роля пред футболната общественост на 23 юни.

Това е и своеобразно завръщане на Бакеро към това да бъде наставник. Последният му мач като старши треньор бе преди близо 10 години - на 1-ви септември 2013 година, когато неговият Хуан Арич загуби с 1:2 от Инти Гас в Перу.

Треньорската кариера на Хосе Мария Бакеро

Бакеро се насочва към треньорската кариера след отказването от футбола през 1997 година. Започва като асистент на Лоренсо Сера Ферер и Луис ван Гаал. През сезон 2004/05 за първи път е старши треньор, поемайки вторият отбор на Малага и помагайки му да не изпадне от второто ниво на футбола в Испания.

През август 2005 година става директор в Реал Сосиедад, а до края на сезона става и треньор в тима. Седем мача от старта на следващата кампания и губи поста си.

През октомври 2007 година Бакеро влиза в щаба на Роналд Куман във Валенсия, като е освободен през април следващата година. През ноември 2009 година става старши треньор в Полония Варшава. Там спасява отбора от изпадане, а и води тима до победа над градския съперник Легия Варшава - първа такава от 10 години.

Освободен е на 13 септември 2010 година след първа загуба за кампанията. Поема Лех Познан през ноември, като дори извежда отбора до успех с 3:1 над Манчестър Сити. През февруари 2012-а обаче е уволнен.

Година след това се мести в Южна Америка, за да поеме Хуан Арич от Перу, но е уволнен заради слаби резултати по-късно през същата година. Това е и последният му период като старши треньор. През 2015-а става временен технически директор на Депортиво Ла Гуаира, а през лятото на 2017-а започва в Барселона, където се подвизава на различни позиции и отговаря за академията, а след това и за набирането на нови таланти за там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички